Home » D:News » Ce poate dezvălui o amprentă digitală? O nouă tehnologie permite criminaliştilor să afle detalii incredibile

Ce poate dezvălui o amprentă digitală? O nouă tehnologie permite criminaliştilor să afle detalii incredibile

Ce poate dezvălui o amprentă digitală? O nouă tehnologie permite criminaliştilor să afle detalii incredibile
Publicat: 27.07.2014
O pulbere de un tip special, cu nanoparticule, va mări claritatea amprentelor digitale şi va permite specialiştilor să afle date de mare importanţă despre persoana care a lăsat amprenta: de ce sex este, ce medicamente ia, ce a mâncat şi chiar dacă fumează şi bea cafea, spun inventatorii metodei, cercetătorii de la Newcastle University.

Nanoparticulele din pulberea Arro SupraNano vor adera mai bine la relieful amprentei decât pulberile folosite la ora actuală, afirmă inventatorii. Astfel, claritatea amprentei va fi îmbunătăţită cu până la 40% şi vor putea fi identificate diferite substanţe chimice prezente în urma lăsată de deget, substanţe care vor da informaţii despre comportamentul infractorului.

Pulberea produce rezultate similare cu cele produse de o altă tehnologie recentă, inventată de cercetătorii de la Sheffield Hallam University şi numită Matrix Assisted Laser Desorption Ionisation Mass Spectrometry Imaging (MALDI-MSI); aceasta identifică urmele de medicamente şi de produse de igienă din amprente.

Aceste tehnologii, care dau indicii despre modul de viaţă al infractorului, ajută la îngustarea cercului de suspecţi şi vor permite desfăşurarea anchetelor poliţiei cu un grad mai mare de eficienţă şi costuri mai mici.

Sursa: Mail Online

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase