Prima pagină D:News

Opt din zece femei îşi editează pozele de vacanţă înainte de a le publica pe reţelele de socializare

Dorina Calin 07.29.2014 | ● Vizualizări: 228
Opt din zece femei îşi editează pozele de vacanţă înainte de a le publica pe reţelele de socializare     (Foto: Shutterstock) + zoom
Galerie foto (1)

Opt din zece femei îşi editează fotografiile de vacanţă înainte de a le publica pe reţelele de socializare, astfel încât doar imaginile în care arată bine ajung să fie împărtăşite cu prietenii, se arată într-un nou studiu, potrivit dailymail.co.uk.

La acest studiu au participat 1.000 de femei şi au fost analizate cinci dintre fotografiile din vacanţă pe care le urăsc cel mai mult.

Prima fotografie a fost aceea în care ele purtau un tricou scurt, care le făcea vizibilă grăsimea din jurul abdomenului.

O altă fotografie de "coşmar" pentru femei este cea în care, din cauza blugilor prea strâmţi, se văd "colăceii". A treia fotografie este cea cu dublă bărbie, iar cea de-a patra este cea în care apar cu băutură.De asemenea, cea de-a cincea fotografie care nu este pe placul femeilor este cea realizată imediat după ce au înotat, iar părul lor este ud şi neîngrijit.

Studiul a arătat că 95% dintre persoane distribuie fotografii din vacanţă pe reţelele sociale, precum Facebook, Instagram şi Twitter.

Totodată, 76% dintre femei s-au simţit "ruşinate" după ce o prietenă sau o rudă au distribuit o fotografie cu ele care lor nu le plăcea.

De asemenea, 57% dintre ele le-au cerut prietenilor sau rudelor să şteargă fotografiile de pe site-uri precum Facebook, deoarece acestea erau nefavorabile. "Pentru că arat prea grasă" este principala scuză pentru ştergerea fotografiilor.

De asemenea, 82% dintre femei au recunoscut că şi-au editat fotografiile din vacanţă şi le-au şters pe cele care erau nefavorabile, chiar dacă celelalte persoane din poze arătatu bine.

58% dintre femei şterg pozele făcute de soţii sau iubiţii lor pentru a se asigura că doar cele mai măgulitoare rămân.

Pe de altă parte, 34% dintre femei folosesc filtre pe site-uri precum Instagram pentru a modifica pozele astfel încât să arate bine, înainte de a le publica pe reţelele de socializare şi a le împărtăşi cu prietenii.

Totodată, un sfert dintre femei spun că au fost inspirate să-ţi editeze pozele de vacanţă, deoarece s-au simţit "intimidate" de fotografiile de pe plajă ale celebrităţilor care arată foarte bine în costum de baie, precum Elle Macpherson şi Gwyneth Paltrow.

Studiul a mai arătat că femeile se ocupă cu distribuirea fotografiilor din vacanţă în 74% din cupluri.

Sursa: Mediafax

ASCULTĂ CE GÂNDEȘTI