Prima pagină D:News

Exerciţiul fizic ne schimbă viziunea asupra lumii: ce efect remarcabil au descoperit cercetătorii?

Redactia Descopera.ro | 07.30.2014 | ● Vizualizări: 194
Activitatea fizică poate reduce anxietatea, ducând la perceperea mediului din jur într-un mod mai pozitiv.     (Foto: Shutterstock.com) + zoom
Galerie foto (1)

Exerciţiul fizic în poate face pe oameni să se simtă mai puţin anxioşi, ei percepând mediul din jur drept mai puţin ameninţător, sugerează un nou studiu.

Cercetătorii au cerut unor studenţi să privescă o animaţie ce reprezenta o siluetă cu mişcări ambigue, ce putea fi percepută atât ca îndreptându-se spre ei, cât şi îndepărtându-se de ei. Au constatat că studenţii care făcuseră anterior exerciţii fizice aveau tendinţa de a vedea silueta ca îndepărtându-se de ei şi o percepeau ca fiind mai puţin ameninţătoare, comparativ cu colegii lor care nu exersaseră înainte de test. 

Descoperirea sugerează că activitatea fizică poate reduce anxietatea, favorizând perceperea mediului din jur într-un mod mai pozitiv, cred specialiştii de la Queen's University din Canada.

Cercetări anterioare arătaseră că oamenii anxioşi tind să percepă lumea ca fiind mai ameninţătoare. Aceste noi rezultate, deşi preliminare, sprijină ideea că exerciţiul fizic poate fi benefic persoanelor anxioase. Rămâne ca studii viitoare să clarifice cât de mult durează acest efect al activităţii fizice, după încheierea exerciţiilor.Sursa: Live Science

ASCULTĂ CE GÂNDEȘTI