Prima pagină D:News

O tânără cere conducerii Facebook daune de 123 milioane de dolari, pentru că a refuzat să şteargă un profil fals

Roxana Ruscior 08.05.2014 | ● Vizualizări: 186
O tânără cere conducerii Facebook daune de 123 milioane de dolari, pentru că a refuzat să şteargă un profil fals     (Foto: Shutterstock) + zoom
Galerie foto (1)

Meryam Ali a dat în judecată conducerea Facebook, dar şi pe un fost prieten, din cauza publicării unui profil fals, cu numele ei.

Fostul ei prieten, Adeel Shah Khan, a vrut să se răzbune pe ea şi a realizat un profil fals de Facebook, cu numele tinerei, unde a publicat fotografii trucate, astfel încât să dea impresia că Meryam pozează goală.

Femeia a aflat în luna decembrie despre existenţa profilului fals şi a cerut imediat conducerii Facebook ştergerea acestuia.

Abia după câteva luni, la sesizarea poliţiei din Houston, Facebook a şters profilul fals, care o denigra pe Meryam.

Avocatul ei spune că tânăra este foarte supărată pentru ce s-a întâmplat. Ea cere daune de 123 de milioane de dolari, care reprezintă câte 10 cenţi pentru fiecare utilizator Facebook care ar fi putut să vadă pozele tructe (Facebook are în prezent 1,23 miliarde de utilizatori).

Meryam vrea să atragă atenţia prin acest proces şi asupra riscului pe care îl implică folosirea reţelei de socializare pentru răzbunare de acest fel.

Sursa: Huffington Post