Home » D:News » Salina de la Slănic Prahova, închisă după ce un lift s-a prăbuşit în gol, a fost redeschisă vizitatorilor (GALERIE FOTO)

Salina de la Slănic Prahova, închisă după ce un lift s-a prăbuşit în gol, a fost redeschisă vizitatorilor (GALERIE FOTO)

Publicat: 13.08.2014
Salina de la Slănic Prahova, închisă vizitatorilor după ce un lift s-a prăbuşit în gol săptămâna trecută, instalaţia de transport fiind blocată după incident, a fost redeschisă turiştilor, aceştia fiind transportaţi cu microbuzele care intră în subteran prin mina de exploatare.

Accesul turiştilor care vor să viziteze salina de la Slănic, judeţul Prahova, este din nou permis, aceştia fiind transportaţi în subteran cu microbuzele, în condiţiile în care în continuare lifturile nu funcţionează, a declarat, marţi, directorul Salinei Slănic, Liviu Soare.

Microbuzele intră în salină o dată la o jumătate de oră, însă, dacă afluxul de turişti este mare, numărul curselor poate fi suplimentat, a precizat directorul salinei.

Preţul pentru vizitarea salinei a rămas acelaşi, respectiv 18 lei pentru un adult şi 9 lei pentru un copil, beneficiind de reduceri grupurile de peste 30 de persoane.

Accesul turiştilor în salina de la Slănic Prahova, situată la peste 200 de metri în subteran, a fost interzis săptămâna trecută după ce un lift pus în funcţiune în anul 1936 şi în care se aflau mai multe persoane s-a prăbuşit în gol din cauza unei defecţiuni tehnice.

Incidentul s-a produs în timp ce liftul se afla aproape de baza minei, astfel încât cei aflaţi în lift nu au fost răniţi grav, un turist suferind o luxaţie şi fiind transportat la spital.

De asemenea, peste 300 de persoane au rămas blocate în subteran, fiind evacuate din mina de vizitare prin mina de exploatare cu două microbuze, operaţiunea durând două ore şi jumătate.

După incidentul de săptămâna trecută, singurii care au avut acces în mina de vizitare au fost turiştii care îşi cumpăraseră bilete de tratament.

În urma incidentului, numărul turiştilor care intră în salina de la Slănic a scăzut de la aproximativ o mie zilnic, cât se înregistrau, în medie, în lunile august ale anilor trecuţi, la aproximativ 700. August este luna din an în care la salina de la Slănic se înregistrează cel mai marte aflux de turişti.

Sursa: Mediafax / Foto: Mediafax Foto

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase