Home » D:News » Este în regulă să mai mâncaţi dacă v-a căzut o muscă în farfurie? Iată ce spun experţii

Este în regulă să mai mâncaţi dacă v-a căzut o muscă în farfurie? Iată ce spun experţii

Este în regulă să mai mâncaţi dacă v-a căzut o muscă în farfurie? Iată ce spun experţii
Publicat: 22.08.2014
La picnic, acasă sau chiar la restaurant sau la terasă, se întâmplă uneori ca o muscă se se aşeze pe mâncarea din farfurie sau să cadă în paharul cu suc sau cu vin. Ce faceţi în această situaţie? Este oare sănătos să mâncaţi în continuare porţia?

Rezultatele unui studiu realizat de Russell Reasearch for Orkin, la care au participat 1.015 persoane, a scos în evidenţă un detaliu îngrijorător, deşi uşor de explicat.

Potrivit cercetării, două treimi dintre subiecţi au declarat că ar mânca în continuare din farfuria în care a căzut o muscă, dar numai 3% ar vrea să mai mănânce un aliment pe care s-a plimbat un gândac.

Deşi gândacii sunt percepuţi ca fiind mai dezgustători ca muştele, ei sunt de fapt mult mai curaţi.

Potrivit lui Ron Harrison, entolomog la compania Orkin din Atlanta, muştele sunt de două ori mai murdare ca gândacii. Ele sunt purtătoare de boli grave, pentru că se hrănesc şi cu alimente, dar şi cu gunoaie.

Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, musca poate răspândi boli şi infecţii. Bacteriile care sunt luate din gunoaie şi rămân pe corpul muştei pot supravieţui câteva ore, dar cele care sunt ingerate de insectă rămân în viaţă chiar şi câteva zile, fiind apoi uşor transmise pe mâncare.

Printre bolile pe care le poate transmite musca se numără infecţii oculare, infecţii ale pielii şi diaree.

În plus, muştele pot fi purtătoare ale unor larve de viermi paraziţi.

Recent, cercetătorii au dezbătut teorie potrivit căreia regula celor 5 secunde este valabilă pentru alimentele care au căzut pe jos. În această privinţă, părerile experţilor rămân împărţite, unii declarând că produsele pot fi consumate fără riscuri, iar alţii că alimentele sunt contaminate automat cu bacterii.

Sursa: Huffington Post

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase