Home » D:News » Diferenţa dintre „a face dragoste” şi „a face sex”. Ce preferă de fapt femeile?

Diferenţa dintre „a face dragoste” şi „a face sex”. Ce preferă de fapt femeile?

Diferenţa dintre „a face dragoste” şi „a face sex”. Ce preferă de fapt femeile?
Publicat: 25.08.2014
Un studiu recent arată că în cuplurile care se iubesc cu adevărat şi au o relaţia stabilă viaţa intimă este mult mai împlinită decât pentru cele care se întâlnesc doar pentru partide de sex ocazionale.

Studiul a fost prezentat în cadrul conferinţei American Sociological Society şi a fost realizat de cercetători de la Universitatea Pennsylvania.

La studiu au luat parte 95 de femei heterosexuale, cu vârsta între 20 şi 68 de ani. Cele mai multe din ele au declarat că dragostea este importantă pentru a avea parte de un sex de calitate, ele făcând referire la relaţiile stabile, chiar dacă acestea nu implicau căsătoria.

Cercetătorii au observat astfel că atunci când partenerii se iubesc, ei nu au parte doar de o experienţă emoţională puternică, dar şi de partide de sex mult mai plăcute.

Doar 18 din cele 95 de femei au considerat că pentru a te bucura de sex nu este nevoie să-ţi iubeşti partenerul.

Beth Montemurro, profesor de sociologie, a declarat că studiul arată cum se raportează femeile la sex şi la dragoste.

Aceste opinii ale femeilor pot fi explicate şi prin faptul că, de obicei, o femeie se ataşează emoţional de partenerul ei chiar şi după o aventură de o noapte.

Cercetătorii canadieni au aflat, cu ajutorul unui studiu realizat în anul 2012, că dorinţa sexuală şi iubirea romantică sunt generate de aceeaşi regiune din creier, cortexul insular.

Concluzia studiului este că sexul şi iubirea sunt legate şi cine vrea să le separe va avea parte de o experienţă sexuală mai puţin plăcută.

Sursa: Medical Daily

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase