Home » D:News » OMS lansează un avertisment în legătură cu „bomba cu ceas care va exploda în următorii ani” în Europa

OMS lansează un avertisment în legătură cu „bomba cu ceas care va exploda în următorii ani” în Europa

OMS lansează un avertisment în legătură cu „bomba cu ceas care va exploda în următorii ani” în Europa
Publicat: 01.09.2014
Obezitatea este acum o bombă cu ceas care va exploda în următorii ani, pentru că mergând pe plajă vezi tot mai mulţi copii graşi, a declarat, vineri, dr. Agis Tsouros, directorul Diviziei politică şi guvernare pentru sănătate şi bunăstare al OMS Europa.

„Toate ţările din Europa se confruntă cu problema obezităţii. Este groaznic să mergi pe plajă şi să vezi cât de mulţi copii graşi sunt. Este acum o bombă cu ceas, care va exploda în anii următori„, a spus Tsouros cu ocazia festivităţii de aderare a Municipiului Bucureşti la Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) – Reţeaua oraşelor sănătoase din Europa.

La acest eveniment au fost discutate o serie de probleme de actualitate cu care se confruntă ţările europene şi nu numai, cum ar fi obezitatea sau disparitatea stării de sănătate între diferitele clase sociale. „Referindu-mă la aceia dintre noi care avem un trecut şi experienţa în sistemul de sănătate, cu toţii ştim că avem şi o sarcina dificilă: sănătatea oamenilor. Este important să întelegem ca sănătatea este determinată nu doar de calitatea serviciilor medicale, ci şi de stilul de viaţă, de condiţiile de muncă şi de viaţă la care oamenii au acces. Chiar dacă serviciile medicale funcţionează optim, acestea influenţează calitatea vieţii noastre doar în proporţie de 20%, restul ţine de condiţiile în care muncim şi trăim„, a arătat dr. Agis Tsouros.

La rândul său, primarul general al Capitalei, dr. Sorin Oprescu, a spus că una dintre preocupările majore ale medicilor şi asistenţilor din reţeaua şcolară este aceea privind educaţia pentru sănătate, având ca scop prevenirea obezităţii în rândul copiilor.

„Ne ocupăm, în cadrul sistemului medical al Capitalei, de problema obezităţii la copii. Dar această problemă nu ţine numai de educaţia din şcoală, unde copilul stă patru, şase sau şapte ore, ci şi de ceea ce primeşte acasă sau îşi cumpără singur. Este o problemă a societăţii şi de aceea trebuei să ne implicăm toţi”, a adăugat edilul-şef, care are în subordine 19 spitale şi reţeaua de medicină şcolaă a Capitalei.

Sorin Oprescu a primit, vineri, diploma de aderare a Capitalei la Organizaţia Mondială a Sănătăţii, Reţeaua Oraşelor Sănătoase din Europa. Diploma i-a fost înmânată de către directorul Diviziei politici şi guvernare din cadrul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, dr. Agis Tsouros.

Reţeaua Oraşelor Sănătoase cuprinde aproximativ 90 de oraşe din 30 de ţări europene, scopul acesteia fiind acela de a plasa sănătatea în agenda politică, economică şi socială a guvernării acestor oraşe. Totodată, reţeaua promovează analiza politicilor ce pot influenţa domeniul sănătăţii şi oferă un suport pentru o mai bună planificare atât a intervenţiilor directe, cât şi a strategiilor menite să rezolve inegalităţiile în sănătate, nevoile speciale ale grupurilor vulnerabile, participarea activă şi implicarea cetăţenilor la decizii.

Sursa: Mediafax

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase