Home » D:News » „Poliţia-sharia” stârneşte indignare în Germania. „Sharia nu va fi tolerată pe teritoriul german”, anunţă oficialii

„Poliţia-sharia” stârneşte indignare în Germania. „Sharia nu va fi tolerată pe teritoriul german”, anunţă oficialii

„Poliţia-sharia” stârneşte indignare în Germania. „Sharia nu va fi tolerată pe teritoriul german”, anunţă oficialii
Publicat: 10.09.2014
Cancelarul german Angela Merkel, mai mulţi politicieni dar şi presa au făcut apel la înăsprirea legislaţiei pentru combatarea propagandei islamiste, după ce un grup de salafişti a format "poliţia sharia", pentru a patrula pe străzile din oraşul Wuppertal, din vestul ţării, relatează AFP.

„Statul deţine monopolul asupra violenţei legitime. Nimeni nu este autorizat să se substituie poliţiei”, a declarat Merkel, la postul de televiziune Sat1, evocând discuţii în perioada următoare în cadrul Partidului Conservator, în vederea înăspririi legislaţiei.

Cotidianul conservator Die Welt a afirmat, luni, într-un editorial, că „salafiştii, radicalii şi fanaticii nu trebuie să se mai poată ascunde în spatele principiului libertăţii religioase”. „Provocare reuşită, dar nu este inofensivă”, a scris, la rândul său, pe prima pagină, cotidianul de stânga Tageszeitung.

Reacţia intervine după ce mai mulţi salafişti radicali, purtând veste portocalii inscripţionate cu „poliţia sharia”, au patrulat în mai multe rânduri pe străzile din oraşul Wuppertal şi le-au cerut clienţilor cluburilor să nu consume alcool şi să nu asculte muzică şi, de asemenea, celor din sălile de jocuri să se abţină de la jocurile de noroc.

Într-o înregistrare video, Sven Lau, salafist german convertit, afirmă că este unul dintre organizatorii acţiunii, care a avut un amplu impact mediatic în Germania.

Membrii grupului care au format „poliţia sharia” nu au fost arestaţi. Potrivit legislaţiei germane în vigoare, ei riscă cel mult o plângere pentru tulburarea ordinii publice.

„Sharia nu va fi tolerată pe teritoriul german. Nimeni nu are dreptul să abuzeze de numele poliţiei germane”, a afirmat ministrul german de Interne, Thomas de Maizière, pentru cotidianul Bild.

Ministrul Justiţiei, Heiko Maas, a afirmat, la rândul său, pentru acelaşi cotidian, că „doar statul este responsabil pentru aplicarea legii”. „Un lucru este clar: nu vom tolera o justiţie ilegală paralelă”, a adăugat el.

„Poliţiştii noştri sunt responsabili cu aplicarea şi respectarea legii şi ordinii. Din acest motiv, trebuie să analizăm măsuri pentru interzicerea acestor pretinşi gardieni ai virtuţilor islamice”, a declarat preşedintele grupului parlamentar al conservatorilor germani, Volker Kauder, pentru Welt am Sonntag.

Acţiunea salafiştilor de la Wuppertal a fost condamnată de reprezentanţii musulmanilor din Germania. „Nimeni nu-şi poate asuma dreptul de a îndeplini sarcini ale poliţiei germane, în calitate de gardieni ai moralităţii”, a declarat preşedintele Consiliului de coordonare al musulmanilor, Ali Kizilkaya, pentru cotidianul local Mitteldeutsche Zeitung.

Sursa: Mediafax

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase