Home » D:News » Bere + biliard = combinaţie excelentă pentru sănătate. De ce spun experţii că trebuie încurajată?

Bere + biliard = combinaţie excelentă pentru sănătate. De ce spun experţii că trebuie încurajată?

Bere + biliard = combinaţie excelentă pentru sănătate. De ce spun experţii că trebuie încurajată?
Publicat: 11.10.2014
Obiceiul bărbaţilor de a se întâlni la o bere şi o partidă de biliard ajută la încetinirea procesului de îmbătrânire şi îi menţine activi pe bărbaţii vârstinici. Este un exerciţiu bun pentru pensionari, deoarece oferă pauze lungi de odihnă între perioadele de activitate, spune autorul unui studiu recent.

Studiul a fost realizat în Danemarca, în două centre pentru seniori din Copenhaga, unde aproximativ un bărbat din 15, cu vârste de 70-95 de ani, se întâlneau pentru a jucau biliard de 4 ori pe săptămână.

Biliardul este o activitate uşoară, pe care bărbaţii vârstnici o pot desfăşura timp de ore în şir, repartizând astfel perioadele active pe parcursul unei bune părţi a zilei şi alternăndu-le cu momente pasive, de odihnă; această îndeletnicire măreşte calitatea vieţii pensionarilor, conectându-i la viaţa comunităţii umane locale şi păstrându-i activi din punct de vedere social, spune specialistul.

În acelaşi timp, îi împiedică pe oamenii în vârstă se se gândească întruna la problemele de sănătate pe care le au. 

E important, spune autorul studiului, să nu îi considerăm pe vârstnici ca fiind toţi la fel; activităţi care sunt potrivite pentru unii dintre ei nu sunt bune pentru alţii. 

Oricum, conceptul de „îmbătrânire sănătoasă” trebuie revizuit, iar socializarea prin intermediul unor activităţi uşoare – chiar însoţite de un consum moderat de bere – este benefică pentru sănătatea vârstnicilor, consideră autorul studiului, Aske Lassen, doctorand la Centrul pentru Îmbătrânire Sănătoasă al Universităţii din Copenhaga. 

Sursa: Mail Online

 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase