Home » D:News » Cum se va răspândi Ebola? Ţările în care ar putea apărea cazuri de infectare, luna aceasta (HARTĂ)

Cum se va răspândi Ebola? Ţările în care ar putea apărea cazuri de infectare, luna aceasta (HARTĂ)

Publicat: 15.10.2014
După raportarea primelor trei cazuri de îmbolnăvire cu Ebola în afara Africii de Vest, o îngrijorare tot mai mare cuprinde statele din Europa, dar şi America de Nord.

Două cazuri au fost înregistrate în Texas şi unul în Spania.

Deşi Ebola nu se transmite foarte rapid, transportul aerian face posibilă o epidemie, iar autorităţile au motive serioase de îngrijorare.

Cercetătorii de la Laboratory for the Modeling of Biological and Socio-Technical Systems din cadrul Universităţii Northeastern din Boston au calculat rsicul apariţiei unor cazuri de Ebola în mai multe state ale lumii, până la sfârşitul acestei luni.

Acestea se pot vedea în tabelul de mai jos. Este vorba de riscul apariţiei unui caz de Ebola, nu al unei epidemii, menţionează cercetătorii.

Riscul apariţiei unui caz de Ebola    Riscul apariţiei unui caz de Ebola

Pentru calcule, ei nu au ţinut cont de posibilitatea reducerii traficului aerian din zonele afectate deja de epidemie. Dacă această măsură va fi luată, va întârzia cu doar 2-4 săptămâni răspândirea virusului, precizează ei.

De asemenea, cercetătorii insistă că riscul unei epidemii (mai mult de 10 cazuri) în statele care apar în calculele lor este foarte redus, pentru că măsurile de izolare sunt foarte eficiente.

Până acum peste 4.000 de oameni au murit de Ebola, în cea mai gravă epidemie din istorie, iar peste 8.000 de oameni s-au îmbolnăvit în mai multe state din Africa.

Sursa: Business Insider

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase