Prima pagină D:News

Tratamentele bizare urmate de fondatorul Coreei de Nord, care dorea să trăiască peste 100 de ani

Iuliana Enache 10.21.2014 | ● Vizualizări: 140
Kim Il-sung discutând cu pictorul german Otto Nagel şi cu premierul Otto Grotewohl, în timpul unei vizite în Germania de Est, în 1956     + zoom
Galerie foto (2)

Fondatorul Coreei de Nord, Kim Il-sung, le-a ordonat medicilor săi să găsească o modalitate de a-l face să trăiască 100 de ani, şi a urmat tratamente pentru a rămâne tânăr, dintre care unele erau cel puţin bizare, relatează CNN.

Kim So-yeon, care a fost medicul personal al lui Kim Il-sung timp de mulţi ani, înainte de a fugi în Coreea de Sud în 1992, a condus cercetările la "Centrul pentru Longevitate" înfiinţat pentru a răspunde solicitării liderului nord-coreean.

Nu a mers - Kim Il-sung a decedat la vârsta de 82 de ani - dar a trăit mult mai mult decât cei 64 de ani, cât era media de viaţă în ţară la momentul respectiv.

Echipa medicală a luat în considerare mai multe modalităţi pentru a-i asigura o viaţă mai lungă. "Am făcut o serie de cercetări", a spus ea. "Dar i-am dat doar tratamentele pe care el le-a ales din lista noastră de opţiuni", a explicat medicul.

Kim Il-sung alături de Nicolae Ceauşescu, în 1971    

Unul dintre tratamentele urmate de Kim Il-sung în ultimii ani, potrivit medicului, a fost reprezentat de transfuzii de sânge de la cetăţeni cu vârste de aproximativ 20 de ani. Cei care au fost aleşi pentru a-i dona sânge "preşedintelui etern" au fost hrăniţi cu mâncare specială.

"Voia să conducă ţara cât se poate de mult. Cred că voia să trăiască mult pentru propria-i satisfacţie", a declarat Kim So-yeon.

Un alt tratament favorit al liderului nord-coreean era să se uite la copii mici ce fac lucruri amuzante, care să îl facă să râdă. Centrul a decis că bucuria atrage după sine o stare de sănătate bună, aşa că i-a prescris liderului nord-coreean să râdă mai mult. De altfel, Kim poate fi văzut zâmbind în multe fotografii oficiale.

Potrivit doctorului, actualul lider nord-coreean, Kim Jong-un, ar fi putut moşteni multe dintre problemele de sănătate ale bunicului său, inclusiv cele psihologice şi de obezitate.

Ea a declarat pentru CNN că atât Kim Il-sung, cât şi Kim Jong-il - tatăl actualului lider nord-coreean - au suferit de diabet, probleme cardiace şi stres, şi admite că problemele de sănătate ale tânărului Kim ar putea fi mai grave decât ale tatălui şi bunicului său.

După ce a analizat fotografiile, ea a declarat că faţa lui Kim Jong-un pare să se fi umflat din cauza analgezicelor şi a speculat că acesta ar putea urma un tratament hormonal pentru a semăna mai mult cu bunicul lui.

Sursa: Mediafax