Home » D:News » Tratamentele bizare urmate de fondatorul Coreei de Nord, care dorea să trăiască peste 100 de ani

Tratamentele bizare urmate de fondatorul Coreei de Nord, care dorea să trăiască peste 100 de ani

Publicat: 21.10.2014
Fondatorul Coreei de Nord, Kim Il-sung, le-a ordonat medicilor săi să găsească o modalitate de a-l face să trăiască 100 de ani, şi a urmat tratamente pentru a rămâne tânăr, dintre care unele erau cel puţin bizare, relatează CNN.

Kim So-yeon, care a fost medicul personal al lui Kim Il-sung timp de mulţi ani, înainte de a fugi în Coreea de Sud în 1992, a condus cercetările la „Centrul pentru Longevitate” înfiinţat pentru a răspunde solicitării liderului nord-coreean.

Nu a mers – Kim Il-sung a decedat la vârsta de 82 de ani – dar a trăit mult mai mult decât cei 64 de ani, cât era media de viaţă în ţară la momentul respectiv.

Echipa medicală a luat în considerare mai multe modalităţi pentru a-i asigura o viaţă mai lungă. „Am făcut o serie de cercetări”, a spus ea. „Dar i-am dat doar tratamentele pe care el le-a ales din lista noastră de opţiuni”, a explicat medicul.

Kim Il-sung alături de Nicolae Ceauşescu, în 1971    Kim Il-sung alături de Nicolae Ceauşescu, în 1971

Unul dintre tratamentele urmate de Kim Il-sung în ultimii ani, potrivit medicului, a fost reprezentat de transfuzii de sânge de la cetăţeni cu vârste de aproximativ 20 de ani. Cei care au fost aleşi pentru a-i dona sânge „preşedintelui etern” au fost hrăniţi cu mâncare specială.

„Voia să conducă ţara cât se poate de mult. Cred că voia să trăiască mult pentru propria-i satisfacţie”, a declarat Kim So-yeon.

Un alt tratament favorit al liderului nord-coreean era să se uite la copii mici ce fac lucruri amuzante, care să îl facă să râdă. Centrul a decis că bucuria atrage după sine o stare de sănătate bună, aşa că i-a prescris liderului nord-coreean să râdă mai mult. De altfel, Kim poate fi văzut zâmbind în multe fotografii oficiale.

Potrivit doctorului, actualul lider nord-coreean, Kim Jong-un, ar fi putut moşteni multe dintre problemele de sănătate ale bunicului său, inclusiv cele psihologice şi de obezitate.

Ea a declarat pentru CNN că atât Kim Il-sung, cât şi Kim Jong-il – tatăl actualului lider nord-coreean – au suferit de diabet, probleme cardiace şi stres, şi admite că problemele de sănătate ale tânărului Kim ar putea fi mai grave decât ale tatălui şi bunicului său.

După ce a analizat fotografiile, ea a declarat că faţa lui Kim Jong-un pare să se fi umflat din cauza analgezicelor şi a speculat că acesta ar putea urma un tratament hormonal pentru a semăna mai mult cu bunicul lui.

Sursa: Mediafax

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase