Home » D:News » „Viaţa dinaintea morţii”. Portrete tulburătoare, realizate înainte şi imediat după moarte (Galerie FOTO)

„Viaţa dinaintea morţii”. Portrete tulburătoare, realizate înainte şi imediat după moarte (Galerie FOTO)

10.22.2014
Fotograful Walter Schels a realizat un proiect emoţionant, în care prezintă portrete ale unor oameni înainte şi după moarte.

Fotografiile lui sunt realizate cu doar câteva zile înainte de moartea bolnavilor, iar următoarele imediat după deces.

Walter spune că prin acest proiect, intitulat „Viaţa dinaintea morţii” şi-a învins frica de moarte şi îi invită pe toţi cei care privesc portrelele să mediteze profund pe această temă, considerată deseori tabu.

Maria Hai-Anh Tuyet Cao a murit la 52 de ani. Femeia declara că este pregătită, considerând că moartea este o experienţă spirituală, care o va apropia de Dumnezeu. În ultimele sale zile, Maria a discutat despre moarte cu Preoteasa Ching Mai, pe care o considera liderul ei spiritual.

Maria Hai-Anh Tuyet Cao cu câteva zile înainte să moară    (Foto: Walter Schels)

 

Maria Hai-Anh Tuyet Cao după ce a murit    (Foto: Walter Schels)

 

Beate Traube a murit la doar 44 de ani, de cancer la sân. Deşi a făcut tratament, femeia ştia că va muri şi chiar vizitase locul unde se afla mormântul pregătit pentru ea. Beate regreta suferinţa pe care boala ei o producea familiei, soţului şi copiilor săi. Aşa cum şi-a dorit, a murit singură, bărbatul ei fiind în altă încăpere atunci când Beate şi-a dat ultima suflare.

 

Beate Traube înainte să moară    (Foto: Walter Schels)

Beate Traube moartă    (Foto: Walter Schels)

 

Rita Schoffler a murit de cancer la 62 de ani. În urma cu 20 de ani divorţase şi de atunci nu mai vorbise cu fostul soţ, căruia nu-i permisese să-şi mai vadă copiii. Imediat ce a aflat că va muri, femeia l-a sunat pe soţul ei şi l-a chemat, cerându-i iertare pentru comportamentul ei.

Rita Schoffler în ultimele clipe de viaţă    (Foto: Walter Schels)

Rita Schoffler moartă    (Foto: Walter Schels)

 

Peter Kelling a murit la 64 de ani de cancer la intestine, deşi dusese o viaţă sănătoasă, fără vicii. Bărbatul nu a vrut să discute despre boala lui şi singurul lucru pe care l-a făcut până în ultima clipă a fost să urmărească jocul echipei de fotbal locale şi să estimeze şansele ei de câştig.

Barbara Grone în viaţă    (Foto: Walter Schels)

Barbara Grone decedat    (Foto: Walter Schels)

Barbara Grone a murit la 51 de ani, de cancer ovarian, iar povestea ei este foarte tristă. Fusese un copil nedorit, abandonat de mama ei imediat după naştere. Cu toate acestea, Barbara a fost ambiţioasă şi a luptat pentru a duce o viaţă mai bună. Toul a mers bine până când a fost diagnosticată cu această boală incurabilă, moment în care femeia a declarat că toate eforturile ei par să fi fost în zadar, pentru că „parcă viaţa însăşi este cea care mă respinge”.

Barbara Grone înainte să moară    (Foto: Walter Schels)

Barbara Grone moartă    (Foto: Walter Schels)

Sursa: The Guardian