Prima pagină D:News

Nou record mondial: vicepreşedintele Google doboară recordul saltului cu paraşuta din stratosferă (VIDEO)

Redactia Descopera.ro | 10.26.2014 | ● Vizualizări: 1133
Alan Eustace a sărit de la altitudinea de 41,4193 km.     Foto: Paragon Space Development Corporation + zoom
Galerie foto (2)

Un vicepreşedintele al companiei Google, Alan Eustace, a doborât, în SUA, mult-mediatizatul record stabilit în urmă cu 2 ani de austriacul Felix Baumgartner. Alan Eustace a urcat la limita stratosferei cu ajutorul unui balon cu heliu şi a coborât cu paraşuta înapoi pe pământ, depăşind viteza sunetului şi stabilind mai multe recorduri în domeniu.

Evenimentul face parte dintr-un proiect condus de Paragon Space Development Corporation, ce are ca scop explorarea stratosferei la altitudini de peste 30.000 metri.

Purtând un costum spaţial anume proiectat, Alan Eustace, în vârstă de 57 de ani, a sărit de la altitudinea de 41 km, a confirmat vineri World Air Sports Federation (FAI).

Eustace a întrecut astfel recordul precedent, stabilit în 2012 de Felix Baumgartner, care a sărit de la altitudinea de 39 km.Eustace a doborât, de asemenea, recordul de viteză în plan vertical, în timpul căderii libere, când a atins 1.321 km/h, şi recordul de distanţă totală parcursă în cădere liberă – 37.616 m -, căderea liberă durând 4 minute şi 27 de secunde.

Vicepreşedintele Google – pilot şi paraşutist veteran – plănuia acestă săritură de mai mulţi ani şi a lucrat în secret cu un colectiv restrâns de specialişti în paraşutism şi în tehnologia baloanelor.

Sursa: BBC News