Home » D:News » Ce simt femeile în legătură cu bărbaţii duri? Psihologii au aflat răspunsul

Ce simt femeile în legătură cu bărbaţii duri? Psihologii au aflat răspunsul

Ce simt femeile în legătură cu bărbaţii duri? Psihologii au aflat răspunsul
Publicat: 30.10.2014
Chiar dacă bărbatul dur, arogant şi sigur de el este un personaj de efect în filme şi pare să câştige admiraţia unor femei, în realitate, spun psihologii, femeile preferă bărbaţii modeşti. În societatea de tip occidental, aceşti bărbaţi sunt mai atrăgători pentru femei, care îi consideră parteneri mai buni.

Aroganţa şi egocentrismul unui bărbat îi scad acestuia şansele de a fi apreciat de femei, arată un studiu recent realizat de un grup de psihologi, sub conducerea dr. Daryl Van Tongeren, de la Hope College, SUA.

La bărbaţi, modestia este o calitate importantă pentru atragerea femeilor, întocmai cum şi modestia femeilor reprezintă o calitate atrăgătoare în ochii bărbaţilor. 

Când o persoană este modestă, lipsită de aroganţă, lăudăroşenie şi egoism, ea poate depăşi dorinţa de putere şi superioritate într-o relaţie şi poate pune relaţia însăşi pe primul plan, spun psiholoogii.  

Iar acest lucru nu numai că face mai atrăgătoare o asemenea persoană, dar protejează şi împotriva „efectului de uzură” din relaţiile pe termen lung. 

Rezultatele cercetărilor, publicate în Journal of Positive Psychology, au implicat 3 studii realizate de dr. Van Tongeren şi colegii săi şi au arătat că oamenii sunt mai interesaţi de persoane modeste ca potenţiali parteneri şi că au tendinţa să ierte mai uşor aceste persoane decât pe cele arogante şi egocentrice.

Autorii sunt de părere că persoanele modeste înţeleg rapid punctul de vedere al partenerului, îşi manifestă remuşcările (cerându-şi scuze şi acceptându-şi partea lor de responsabilitate în situaţiile de conflict) şi încearcă să reconstruiască relaţia, pe când partenerii aroganţi o ţin pe-a lor, se comportă defensiv, nu recunosc că au făcut ceva rău sau dau mereu vina pe ceilalţi. 

Modestia „este importantă atât pentru formarea, cât şi pentru repararea relaţiilor de cuplu”, spune dr. Daryl Van Tongeren. „Modestia pare să fie o trăsătură de personalitate dezirabilă din partea unui partener romantic şi utilă pentru menţinerea relaţiilor romantice, în condiţii dificile.”

Oamenii modeşti îşi cunosc bine calităţile şi slăbiciunile, acceptă nu numai complimentele, ci şi criticile şi sunt mai înclinaţi să fie săritori şi generoşi. 

Sursa: Mail Online

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase