Home » D:News » Legi absurde împotriva femeilor. Gesturile banale care le puteau aduce moartea pentru adulter

Legi absurde împotriva femeilor. Gesturile banale care le puteau aduce moartea pentru adulter

Legi absurde împotriva femeilor. Gesturile banale care le puteau aduce moartea pentru adulter
Publicat: 09.11.2014
În timpul scurtului mandat al preşedintelui egiptean Mohamed Morsi, din iunie 2012 până în iulie 2013, Frăţia Musulmană şi radicalii salafiţi au dat mai multe legi religioase absurde, menite "să păstreze puritatea femeilor", susţineau ei.

Aceste legi religioase, numite fatwa, formau o întreagă listă special pentru femei. Legile nu aveau legătură directă cu textele din Coran, ci erau simple interpretări radicale.

De exemplu, pornind de la ideea că în limba arabă „mare” este un cuvânt de genul masculin, femeile căsătorite nu mai aveau voie să se scalde în mare, pentru că dacă atingeau apa cu zona genitală era echivalent cu un adulter.

Iar pedeapsa pentru femeile adultere, potrivit Legii Sharia, este moartea lentă prin lapidare (ucidere cu pietre).

Conform acestor noi legi, femeile erau considerate creaturi ciudate, create numai pentru sex, iar prezenţa lor în afara casei era orivintă ca o ofensă

Tot noile fatwa stabileau că femeile nu au voie să mânânce sau să atingă anumite fructe şi legume, cum sunt bananele sau castraveţii, pentru că forma lor falică le-ar putea ispiti.

De asemenea, fetele ar fi trebuit să se mărite la vârsta de 10 ani. Dar o căsătorie urma să fie anulată dacă bărbatul şi femeia făceau sex complet dezbrăcaţi.

Tot fatwa permitea folosirea femeilor ca scuturi umane, în timpul unor scene violente.

Sursa: Examiner

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase