Home » D:News » Lumină misterioasă deasupra Rusiei. Cercetătorii nu au nicio explicaţie (VIDEO)

Lumină misterioasă deasupra Rusiei. Cercetătorii nu au nicio explicaţie (VIDEO)

Lumină misterioasă deasupra Rusiei. Cercetătorii nu au nicio explicaţie (VIDEO)
Publicat: 20.11.2014
O lumină portocalie puternică a aprins cerul regiunii ruse Sverdlovsk, în Urali. Explozia luminoasă a fost înregistrată de camerele localnicilor, iar cercetătorii şi responsabilii din serviciile pentru situaţii de urgenţă încearcă să explice neobişnuitul eveniment.

Cerul întunecat al nopţii a devenit, pentru câteva secunde, portocaliu aprins deasupra oraşului Rezh, din regiunea rusă Sverdlovsk, relatează rt.com. Câţiva localnici ai aşezării din apropierea Ekaterinburgului au reuşit să imortalizeze momentul din 14 noiembrie cu ajutorul camerelor.

Camera de la bord a unui şofer a filmat explozia de lumină, materialul fiind postat ulterior pe YouTube şi atrăgând comentarii ale altor martori ai evenimentului. Câţiva tineri din Rezh au filmat cu telefonul mobil fenomenul.

Un alt meteorit sau efectul unor exerciţii militare s-au numărat printre ipotezele apărute în mediile tradiţionale şi virtuale de informare.

Serviciile regionale pentru situaţii de urgenţă susţin că nu a fost vorba despre niciun accident şi nu a fost înregistrat niciun sunet specific unei explozii.

Potrivit portalului E1.ru, responsabilii din domeniul situaţiilor de urgenţă au sugerat că armata s-ar fi aflat în spatele fenomenului, existând posibilitatea distrugerii unor muniţii. Oficialii oraşului au avansat şi ei ipoteza eliminării unor muniţii, însă reprezentanţii armatei au negat.

“Nicio manevră sau exerciţiu nu au avut loc în acea zi, iar în zonă nu staţionează efective ale armatei, astfel că nu suntem implicaţi”, a anunţat serviciul de presă al armatei.

O minge de foc produsă de intrarea în atmosfera terestră a unui meteorit este o altă posibilă explicaţie pentru explozia de lumină.

“Pare a fi un bolid care a venit peste noi. El s-a stins aproape de stratul jos de nori luminând astfel tot cerul”,  a explicat pentru site-ul 66.ru Viktor Grokhovsky, membru al comisiei pentru meteoriţi din cadrul Academiei Ruse de Ştiinţe.

Un alt astronom, Vadim Krushinsky, a pus la îndoială opinia colegului său arătând că ipoteza meteoritului nu este susţinută de culoarea luminii percepute. Culoarea produsă depinde de temperatura corpului, iar în cazul urmelor luminoase ale bolizilor este vorba de obicei despre culori mai albicioase.  Krushinsky a declarat, pentru Ekburg.tv, că ar putea fi vorba despre lansarea unei rachete spaţiale.

O rampă de lansare se află în nord, pe cosmodromul de la Plesetsk, potrivit lui Krushinsky, dar Agenţia spaţială federală a Rusiei susţine că ultima lansare a avut loc pe 29 octombrie, iar următoarea este planificată pentru 24 noiembrie.

Oamenii din Urali au fost martorii unei “invazii” spaţiale în urmă cu un an şi jumătate, când un meteorit a explodat deasupra oraşului Celiabinsk, iar peste o mie de persoane au fost rănite, în special din cauza geamurilor sparte. Mai multe locuinţe şi fabrici au fost avariate atunci.

Sursa: Mediafax

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase