Prima pagină D:News

Femeile care stau mai mult în compania altor bărbaţi au parte de mai mult sex cu partenerul

Redactia Descopera.ro | 11.21.2014 | ● Vizualizări: 3887
Femeile care stau mai mult în compania altor bărbaţi au parte de mai mult sex cu partenerul     (Foto: Shutterstock) + zoom
Galerie foto (1)

Un studiu recent, publicat în Journal of Comparative Psychology, sugerează că femeile care au mai mulţi prieteni bărbaţi au parte de un avantaj nebănuit.

Cercetătorii spun că în acest caz partenerul femeii va fi mai gelos şi va încerca să îi ofere mai multă satisfacţie erotică. În plus, în mod inconştient, el va urma un îndemn bilogic, determinat de evoluţie: va încerca să o lase însărcinată pe parteneră, astfel încât alţi masculi din jurul ei să nu mai aibă această ocazie.

La studiu au luat parte 393 de bărbaţi heterosexuali, care aveau relaţii stabile. Bărbaţii au spus cât de atrăgătoare li se par partenerele lor şi cât de atrăgătoare cred că sunt acestea pentru alţi bărbaţi.

Apoi au precizat câţi colegi şi prieteni au iubitele lor, dar şi câte contacte sexuale au avut în ultima săptămână.

Cuplurile în care femeia era mai mult în compania altor bărbaţi făceau mai des sex, pentru că aceşti bărbaţi sunt consideraţi, chiar şi în mod inconştient, potenţiali rivali.

Studiul nu ţine cont însă de persoana care iniţiază partidele de sex în aceste cupluri. Dacă femeie este cea care are iniţiativa, atunci explicaţia cercetătorilor nu mai este valabilă.

Fenomenul a fost observat şi la alte animale, de exemplu la şoareci. Masculii devin foarte interesaţi să facă sex cu partenera lor atunci când o văd în compania altor masculi.

Chiar dacă la oameni sexul nu mai este legat automat de reproducere, datorită metodelor contraceptive, această tendinţă se păstrează, fiind o reacţie psihologică determinată de evoluţia speciei.

Cercetarea a fost realizată de psihologii de la Universitatea Oakland, coordonaţi de profesorul Todd Shackelford.

Sursa: Huffington Post

Tag-uri: sex | gelozie | relaţie | prieteni | cuplu