Home » D:News » Câte calorii consumăm atunci când râdem?

Câte calorii consumăm atunci când râdem?

Câte calorii consumăm atunci când râdem?
Publicat: 30.11.2014
Cercetătorii de la Universitatea Vanderbilt din Nashville au realizat un studiu ca să afle câte calorii consumă o persoană atunci când râde.

La studiu au participat 31 de bărbaţi şi 63 de femei cu vârsta între 18 şi 34 de ani. Toţi au fost testaţi în perechi, pentru că în aceste condiţii erau mai relaxaţi şi se distrau mai bine.

Camera în care au fost testaţi avea un calorimetru pentru a măsura căldura generată şi un sistem de înregistrare acustică.

Timp de 90 de minute, fiecare pereche a vizionat o serie de filme, unele care provocau râsul şi altele care generau o reacţie neutră.

Astfel, în timp ce râdeau, voluntarii au consumat cu 0,19 kcalorii pe minut mai mult decât în mod normal, iar pulsul a crescut cu 2,1 bătăi pe minut.

Persoanele care s-au amuzat mai mult şi au râs mai mult de 20 de secunde pe minut au consumat cu 17% mai multe calorii şi au avut un ritm cardiac mai alert comparativ cu restul.

Din păcate, cantitatea de calorii care este arsă în plus prin râs este foarte mică, deci persoanele care speră să slăbească în acest mod agreabil nu au şanse.

Sursa: Gizmodo

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase