Home » D:News » Cine vorbeşte mai mult, bărbatul sau femeia? Aflăm cu ajutorul unei aplicaţii de mobil

Cine vorbeşte mai mult, bărbatul sau femeia? Aflăm cu ajutorul unei aplicaţii de mobil

Publicat: 01.12.2014
Cine vorbeşte mai mult, bărbatul sau femeia? Aflăm cu ajutorul unei aplicaţii de mobil
O aplicaţie numită Gendertimer, care are ca scop şi promovarea egalităţii dintre sexe, va începe prin a ajuta la lămurirea unei probleme mult discutate: cine vorbeşte mai mult, bărbatul sau femeia?

Există o tendinţă de subestima durata timpului cât vorbesc  bărbaţii şi de a supraestima cât vorbesc femeile, spune creatorul aplicaţiei şi unul dintre fondatorii afacerii, Fredrik Eklof.

Gendertimer este o aplicaţie gratuită, dezvoltată în Suedia, care va contoriza cât vorbesc reprezentanţii fiecărui sex, ca durată, în timpul unor situaţii obişnuite de viaţă, precum şedinţe la locul de muncă, conversaţii în doi sau în grup şi chiar la televizor.

Eklof spune că echipa sa a dezvoltat această aplicaţie în  încercarea de a ajuta colectivele de muncă şi alte grupuri ce aveau dificultăţi cu anumite persoane care aveau tendinţa de a vorbi mult prea mult în cursul întrevederilor.

Aplicaţia nu numai că arată care dintre cele două sexe vorbeşte mai mult, dar poate indica şi care anume persoane, fie ele bărbaţi ori femei, vorbesc cel mai des. Astfel, grupurile pot lua măsuri de limitare a timpului alocat celor care au tendinţa de vorbi prea mult.

Cu ocazia unei şedinţe de afaceri, spune Eklof, un grup care utiliza aplicaţia Gendertimer a avut surpriza de a descoperi că, în ciuda convingerii larg răspândite că femeile vorbesc mai mult decât bărbaţii, aceştia din urmă vorbiseră, de fapt, pe durata a 80% din timpul cât ţinuse şedinţa.

Sursa: Fox News

 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase