Home » D:News » Cum vor arăta cimitirele viitorului? Proiecte controversate (FOTO)

Cum vor arăta cimitirele viitorului? Proiecte controversate (FOTO)

Publicat: 17.12.2014
Din cauza lipsei de spaţiu, autorităţile vor fi în curând nevoite să găsească noi soluţii pentru îngroparea morţilor din marile oraşe. Un proiect interesant în acest sens este cel conceput de DeathLab, o companie de design din Statele Unite.

Constellation Park este doar unul din proiectele propuse de DeathLab. Oraşul morţilor ar putea adăposti peste 5.000 de cadavre, care vor sta suspendate în sicrie speciale, totul urmând să fie construit sub Podul Manhattan din New York.

În sicriele lor sub forma unor păstăi, care vor fi suspendate în aer, cadavrele se vor descompune normal, iar biomasa va fi transformată în energie pentru a aprinde becuri de doliu, dând astfel naştere unei întregi constelaţii.

Aceste becuri vor putea rămâne aprinse un an de zile, după care se vor stinge treptat, iar rudele vor putea lua rămăşiţele, pentru a face loc unui alt cadavru în sicriu. Oricum, acest proiect nu poate asigura spaţiu decât pentru 10% din cei care mor anual în New York.

Oraşele din întreaga lume devin suprapopulate, iar terenul disponibil pentru cimitire este tot mai puţin, în timp ce costul unei înmormântări creşte tot mai mult.

Constellation Park    (Foto: Latent Productions and DeathLab)Constellation Park

Există şi alte proiecte în acest sens. De exemplu, într-un templu din Tokyo pot fi depozitate urnele funerare a peste 7.000 de familii.

Aici, rudele pot plânge lângă urna celui drag după ce introduc un cod, iar urna selectată va ieşi din locul în care este ţinută.

În Irak şi Norvegia există cimitire verticale, la fel şi în Mexico City, unde va fi construit Turnul Morţilor, un cimitir care se va afla la o adâncime de peste 25 de metri şi care va avea forma unui turn subteran.

În Suedia, compania Promessa propune o altă variantă, prin care cadavrul este stropit cu nitrogen lichid până îngheaţă şi devine casabil.

Constellation Park    (Foto: Latent Productions and DeathLab)Constellation Park

Apoi este supus unor vibraţii şi se va dezintegra, devenind cenuşă în doar câteva minute. Compania spune că are deja comenzi din Germania, Marea Britanie, Spania şi Coreea de Sud. Costul unei proceduri de acest fel este de doar 500 de dolari, în timp ce o înmormântare normală costă mii de dolari.

Noile cimitire vor întâmpina însă rezistenţă din partea industriei pompelor funebre, care doar în SUA aduce un venit de peste 16 miliarde de dolari. În plus, multe persoane vor accepta foarte greu noul sistem, pentru că sunt obişnuiţi cu ritualurile funerare tradiţionale.

Sursa: Ozy.com

 

Tags:
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase