Home » D:News » Mâncarea de sărbători: ce înseamnă 200 de calorii?

Mâncarea de sărbători: ce înseamnă 200 de calorii?

Publicat: 25.12.2014
Mâncarea de sărbători: ce înseamnă 200 de calorii?
Pentru cei interesaţi să ţină socoteala caloriilor consumate chiar şi în zilele de răsfăţ şi excese ale sărbătorilor, o aplicaţie de mobil arată ce porţii din diferitele mâncăruri de sărbători reprezintă 200 de calorii.

200 de calorii conţine una dintre porţiile următoare:

  • două pahare de şampanie
  • câţiva cartofi la cuptor
  • o jumătate de plăcinţică umplută cu fructe uscate
  • un pahar mare cu vin fiert
  • 4 felii de carne de curcan
  • o farfurie plină cu varză de Bruxelles

Cifrele au fost calculate de Calorific, o aplicaţie lansată anul acesta, care arată ce porţii de mâncăruri obişnuite, din alimentaţia de zi cu zi, echivalează cu 200 de calorii şi care şi-a actualizat informaţiile pentru a include şi meniuri de sărbători.

Utilizatorii au acces gratuit la 80 de imagini, iar pentru a accesa informaţiile despre toate mâncărurile de sezon incluse în aplicaţie trebuie să plătească 2 lire sterline. 

Oamenii au tendinţa de a subestima numărul caloriilor mâncate; un britanic obişnuit, arată studiile, consideră că mănâncă aproximativ 3000 de calorii în prima zi de Crăciun, dar, în realitate, în Marea Britanie se consumă, în medie, 7000 de calorii pe cap de locuitor în ziua de 25 decembrie, sub formă de mâncare şi băutură. 

Pentru a cheltui aceste calorii, ar fi nevoie de 10 ore de alergare sau 7 ore de mers pe bicicletă cu viteza de peste 30 km/h sau urcarea scărilor timp de 8 ore. 

Sursa: Mail Online

 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase