Prima pagină D:News

Experiment inedit. Priviţi-vă partenerul în ochi timp de patru minute. Păţiţi şi voi acelaşi lucru precum aceşti oameni? VIDEO

Redactia Descopera.ro | 03.03.2015 | ● Vizualizări: 12804

Şase cupluri. Patru minute. Un rezultat minunat. Aşa s-ar prezenta în doar câteva cuvinte unul dintre cele mai frumoase experimente sociale. În clipul de mai jos puteţi vedea ce se întâmplă dacă priveşti în ochi o persoană timp de 4 minute.

Inspiraţi de un articol publicat în The New York Times, în care era prezentat un studiu ale cărui concluzii arătau că, după ce două persoane se privesc în ochi timp de patru minute, se vor simţi mai apropiate şi mai conectate, posesorii canalului de YouTube SoulPancake au reluat experimentul, dar în faţa camerelor de filmat.

Astfel, au rugat şase perechi să facă acest „test”, notează Huffigton Post. Printre participanţi se aflau două persoane care s-au văzut pentru prima dată cu ocazia acestui experiment, alte două erau la a patra întâlnire, un cuplu era format din lesbiene care erau împreună de un an, doi tineri care erau împreună de cinci ani şi aveau şi un copil împreună, un alt cuplu era căsătorit de doi ani şi un altul era împreună de 55 de ani. Fiecare cuplu în parte a fost rugat să se privească unul în ochii altuia timp de patru minute.

Deşi la început toţi păreau stânjeniţi de ceea ce urmau să facă, în cele din urmă, toate perechile au rezistat să se privească în ochi timp de patru minute. Mai mult, la finalul acestui experiment, toţi participanţii au fost surprinşi de rezultatul obţinut.  ”Nu am făcut niciodată aşa ceva” a spus tânăra care era la a patra întâlnire cu partenerul ei. Replica acestuia a fost una surprinsătoare: ”Aş putea continua”.

”Ce ai simţit?”, a întrebat-o bărbatul pe partenera sa alături de care are o relaţie de 55 de ani. ”M-am simţit ciudat. În 55 de ani de căsnicie, nu ne-am uitat niciodată cu unul în ochii celuilalt, în felul ăsta”, i-a răspuns aceasta.

”M-am întrebat la ce te-ai gândit”, a spus femeia care are o relaţie de cinci ani cu partenerul său. ”Cât de minunat a fost doar să stau aici şi să mă uit la soţia mea, fără să discutăm despre muncă, afaceri, situaţii”, i-a spus acesta.

”Când m-am uitat la tine foarte de aproape, mi-am dat seama că am nevoie de tine. Ceea ce însemni tu pentru mine. Ăsta este adevărul. Nu îmi pot imagina să fiu cu altcineva”, i-a mărturisit bărbatul soţiei sale alături de care şi-a petrecut 55 de ani de viaţă.

Sursa: Huffigton Post