Home » D:News » Cercetătorii americani au găsit reţeta unei căsnicii fericite

Cercetătorii americani au găsit reţeta unei căsnicii fericite

Publicat: 23.03.2015
Cercetătorii americani de la Universitatea din Denver spun că au descoperit reţeta unei căsnicii fericite. Abstinenţa.

Cuplurile care întreţin relaţii sexuale şi trăiesc în concubinaj înainte să spună „Da!” în faţa altarului au mai puţine şanse la o căsnicie fericită, în cazul în care ajung vreodată să se căsătorească. Aceeaşi soartă o au şi persoanele care fac sex cu mai multe persoane înainte de mariaj. Cel puţin aşa arată rezultatele unui studiu realizat de cercetătorii americani.

Există mai multe motive care duc la acest deznodământ nefericit, spun ei. În primul rând, unei persoane îi va fi mai dificil să aibă o relaţie cu un singur partener după ce a acumulat toată această experienţă sexuală. Dacă reuşeşte să îşi pună pirostriile, această persoană va avea parte de o calitate scăzută a căsniciei, explică cercetătorii.

În al doilea rând, cuplurile care locuiesc împreună împart chiria, au un animal de companie şi chiar cumpără mobilă pentru apartament împreună, astfel le vine mai greu să se despartă şi să se confrunte cu toate inconvenientele care apar în cazul unei astfel de situaţii. Aceşti oameni ajung să se căsătorească şi să aibă parte de un mariaj cu totul nefericit.

Rezultatele studiului arată, totodată, că, în general, cuplurile care aşteaptă mai mult timp înainte să întreţină relaţii sexuale au parte de o căsnicie mai fericită decât cele care se grăbesc.

Cercetătorii sugerează şi că o persoană care face sex doar cu viitorul soţ sau cu viitoarea soţie, şi cu nimeni altcineva, are şanse substanţial mai mari la o căsnicie fericită, decât o persoană care a întreţinut relaţii sexuale cu mai mulţi parteneri pe parcursul vieţii.

De asemenea, cuplurile care au avut mai mulţi invitaţi la nuntă au şi ele o căsnicie mai bună. Oamenii de ştiinţă spun că cei care îşi fac publică relaţia în faţa atâtor cunoscuţi văd nunta ca pe un angajament că îşi vor petrece viaţa împreună.

Sursă: Washington Times

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase