Home » D:News » Un băiat care suferă de autism a desenat, din memorie, harta lumii

Un băiat care suferă de autism a desenat, din memorie, harta lumii

Publicat: 12.04.2015
O fotografie cu un copil care a desenat, din memorie, harta lumii s-a viralizat pe reţelele de socializare după ce a fost postată pe Reddit.

Internautul care a publicat imaginea a explicat că aceasta a fost făcută la facultatea la care studiază fiica sa. Copilul de 11 ani care suferă de autism a intrat în clasă, în timpul unui curs, şi a început să deseneze harta lumii pe tablă.

Diagrama extrem de detaliată nu ilustrează doar forma continentelor ci şi graniţele administrativ-teritoriale ale statelor. De asemenea, harta include chiar şi insulele mai puţin cunoscute din cercul arctic.

Imaginea care s-a viralizat pe internet ilustrează că deşi autismul limitează abilităţile sociale ale copiilor, această afecţiune poate duce la punerea în evidenţă a unor puncte forte, cum ar fi memoria vizuală şi abilitatea de a memora pe de rost.

Cercetătorii nu ştiu cu exactitate de ce se întâmplă acest lucru, însă cred că are legătură cu schimbări ale activităţii amigdalei şi hipocampului.

Studiile recente sugerează că autismul ar putea fi generat de o proteină care limitează memoria, proteină numită FXR1P.

În general, FXR1P pune frână formării de noi amintiri pentru a asigura că procesul de memorare se desfăşoară în aşa fel încât să nu suprasolicite creierul. Uneori, această proteină nu acţionează corect şi poate duce la apariţia unor tulburări precum autismul, unde indivizii au o activitate peste medie a creierului, sau Alzheimer, unde funcţiie de memorare nu fac faţă nevoilor indivizilor.

Sursă: Science Alert

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase