Home » D:News » Acest băieţel a făcut o descoperire istorică. Dacă nu le-ar fi găsit din joacă, ar fi fost pierdute sub fundaţia unui nou mall – VIDEO

Acest băieţel a făcut o descoperire istorică. Dacă nu le-ar fi găsit din joacă, ar fi fost pierdute sub fundaţia unui nou mall – VIDEO

Publicat: 16.04.2015
Fiul unui îngrijitor de la o grădină zoologică a descoperit din întâmplare fosile de dinozaur vechi de 100 de milioane de ani pe locul unde urmează să fie construit un nou mall în Texas, Statele Unite.

Descoperirea a fost făcută spre finele anului trecut, dar a ajuns abia acum în atenţia presei internaţionale, în toată această perioadă realizându-se excavaţii pentru a putea extrage fosilele în mod corespunzător din pământ.

Copilul a găsit oasele de dinozaur în timp ce căuta în pământ, în joacă, mici fosile alături de tatăl său.

FOTO: dinosaurs.afly.ru    FOTO: dinosaurs.afly.ru

Cercetătorii de la Universitatea Metodistă de Sud din Statele Unite au ajutat la excavarea fosilelor şi au sugerat că acestea ar fi putut aparţine unui nodozaur, un tip de dinozaur cu o armură impresionantă. Acum oasele sunt studiate de specialiştii de la aceeaşi universitate.

Sursă: YouTube

Nodozaurii au trăit în America de Nord, Europa, Asia şi Antarctica, din Jurasic până spre finalul Cretacicului.Este vorba despre un dinozaur ierbivor, care avea dimensiunile unui cal.

Specimenul descoperit de copil ar putea avea o vechime de 94-100 de milioane de ani, fosilele fiind unele rare, în special luând în considerare locul unde acestea au fost descoperite.

Sursă: Slash Gear

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase