Home » D:News » A câştigat cea mai importantă competiţie de fotografie din lume cu aceste imagini. Realitatea dură a virusului Ebola – FOTO

A câştigat cea mai importantă competiţie de fotografie din lume cu aceste imagini. Realitatea dură a virusului Ebola – FOTO

Publicat: 25.04.2015
L'Iris D'Or, premiul cel mai important al celei mai mari competiţii de fotografie din lume, Sony World Photography Awards, a fost câştigat de fotograful american John Moore de la Getty cu seria de imagini „Ebola Crisis Overwhelms Liberian Capital” (trad. „Epidemia de Ebola copleşeşte capitala liberiană).

Moore câştigase premiul la categoria „Current Afairs”, iar pentru L’Iris D’Or a concurat cu câştigătorii de la celelalte secţiuni din categoria Professional (dedicată profesioniştilor). Printre aceştia s-a numărat românul Cosmin Bumbuţ, premiant la secţiunea Arhitecture cu seria de imagini „Intimate Room” (trad. – „Camera Intimă”), care arată încăperile din sistemul penitenciar românesc în care deţinuţii pot întreţine periodic relaţii intime cu partenerii de viaţă.

FOTO: Gândul    FOTO: Gândul

„Ce supriză minunată! Accept acest premiu cu o recunoştinţă specială pentru toţi jurnaliştii şi fotografii care lucrează în locuri periculoase chiar acum, fie că este vorba de Siria, Irak. Suntem în faţa unor riscuri nemaiîntâlnite, dar jurnaliştii încă merg acolo pentru a spune povestea. Le mulţumesc lor şi vă mulţumesc tuturor!”, a declarat Moore la Londra, oraşul în care a fost organizată ceremonia de acordare a premiilor. 

Citiţi continuarea articolului în Gândul

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase