Home » D:News » Stat Islamic a publicat o imagine cu un bebeluş dormind lângă arme de foc

Stat Islamic a publicat o imagine cu un bebeluş dormind lângă arme de foc

Publicat: 28.04.2015
O fotografie folosită în scopuri propagandistice a unui nou-născut dormind, alături de care sunt o grenadă şi o armă de foc, dar şi un certificat de naştere, care pare a fi primul astfel de document emis de Statul Islamic a fost publicată pe internet cu scopul de a provoca teamă.

Imaginea cu bebeluşul care doarme lângă grenadă şi arma de foc a fost redistribuită pe Twitter de Abu Ward Al-Raqqawi, un activist anti-SI din Siria, care a spus că fotografia a fost realizată de un membru al grupului extremist care a înfiinţat aşa-zisul Stat Islamic în regiuni din Irak şi Siria.

Al-Raqqawi a scris sub imagine: „Acest copil va fi un risc şi pentru voi, nu doar pentru noi”, sugerând că fotografia este o încercare a extremiştilor de promovare a încercărilor lor de a aduce în rândul mişcării SI a unor membri din ce în ce mai tineri.

În 2014, SI a publicat pe internet mai multe înregistrări video şi fotografii care ar fi prezentat ce se întâmplă în „Şcoala Jihadului”, unde copii prepubescenţi erau antrenaţi în utilizarea armelor de foc AK47 şi erau obişnuiţi cu ororile războiului.

Imaginea apărută pe internet nu a fost verificată de o instanţă independentă, dar un expert australian în terorism, din cadrul Australian National University, a declarat pentru Daily Mail Australia că fotografia este autentică.

Sursă: Mediafax

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase