Home » D:News » Cum arată femeia care l-a înlocuit pe Jeremy Clarkson la Top Gear

Cum arată femeia care l-a înlocuit pe Jeremy Clarkson la Top Gear

Publicat: 04.05.2015
Radiodifuzorul public britanic (BBC) a ales o nouă echipă de prezentatori pentru show-ul "Top Gear", care ar urma să fie formată din fostul model Jodie Kidd, actorul Philip Glenister şi vedeta de televiziune Guy Martin, potrivit telegraph.co.uk.

BBC ar fi găsit deja „o echipă de vis” pentru noua versiune a emisiunii „Top Gear”, după încheierea colaborării cu foştii prezentatori ai show-ului, Jeremy Clarkson, James May şi Richard Hammond.

Din noua echipă a „Top Gear” ar urma să facă parte şi o femeie, respectiv fostul model Jodie Kidd, care, în momentul de faţă, prezintă emisiunea „The Classic Car Show”, difuzată de televiziunea britanică privată Channel 5.

FOTO: Justin Tallis/Mediafax Foto    FOTO: Justin Tallis/Mediafax Foto

Alături de Jodie Kidd, din echipa de prezentatori a „Top Gear” vor face parte actorul Philip Glenister, starul serialului produs de BBC „Life on Mars”, şi motociclistul britanic Guy Martin, care este una dintre vedetele televiziunii Channel 4.

Şefii BBC trebuie să ia rapid o decizie finală în privinţa echipei de prezentatori a „Top Gear”, după ce au renunţat la colaborarea cu Jeremy Clarkson, starul acestei emisiuni. Ulterior, Richard Hammond şi James May, coprezentatori ai „Top Gear”, au refuzat să semneze noi contracte cu BBC.

BBC a anunţat, pe 25 martie, că a decis să nu reînnoiască contractul lui Jeremy Clarkson pentru „Top Gear”, după ce starul acestui show fusese suspendat pe 10 martie, ca urmare a unei dispute violente a acestuia cu producătorul Oisin Tymon.

Potrivit lui Tony Hall, directorul general al corporaţiei britanice de media, această decizie nu a fost luată cu uşurinţă. Hall a precizat însă că „a fost depăşită o limită” şi acest lucru nu poate fi „trecut cu vederea”, potrivit bbc.com.

FOTO: Shan Curry/Mediafax Foto    FOTO: Shan Curry/Mediafax Foto

La fel ca în cazul lui Jeremy Clarkson, contractele lui James May şi Richard Hammond cu BBC s-au încheiat şi ar fi trebuit renegociate. Aceştia însă au refuzat să revină în postura de prezentatori ai „Top Gear” fără Clarkson.

Jeremy Clarkson este celebru pentru remarcile sale explicite şi atitudinea acerbă împotriva conceptului de „corectitudine politică”.

Anul trecut, Jeremy Clarkson a primit un avertisment final din partea BBC, după ce a fost acuzat că a folosit o expresie rasistă în timp ce filma un episod din emisiunea „Top Gear”. Acel incident a fost cel mai recent dintr-o serie mai lungă de momente controversate – intens comentate şi criticate – în care a fost implicat starul britanic.

După suspendarea lui Jeremy Clarkson, emisiunea „Top Gear” nu a mai fost difuzată de BBC, în Marea Britanie. La rândul lor, Richard Hammond şi James May, coprezentatori ai „Top Gear”, au refuzat să mai realizeze acest show fără Jeremy Clarkson. Totodată, o serie de show-uri live programate în Marea Britanie şi care se desfăşurau sub brandul „Top Gear” au fost anulate.

FOTO: john D. McHugh/Mediafax Foto    FOTO: john D. McHugh/Mediafax Foto

Pe de altă parte, radiodifuzorul public britanic ar putea avea pierderi estimate la 67 de milioane de lire sterline pe an dacă va renunţa definitiv la Jeremy Clarkson, după cum a relatat recent dailymail.co.uk.

BBC Worldwide, „braţul comercial” al corporaţiei BBC, câştigă o sumă estimată la 50 de milioane de lire sterline pe an din vânzarea drepturilor de difuzare ale show-ului „Top Gear”, la nivel internaţional. Acest show este difuzat în 214 ţări din lume (inclusiv în România, n.r.).

În plus, BBC Worldwide câştigă milioane de lire sterline din revista Top Gear, care este editată de asemenea în mai multe ţări din lume, dar şi din show-uri live care folosesc brandul „Top Gear” şi care sunt realizate atât în Marea Britanie, cât şi în străinătate. Acestora li se adaugă vânzările de DVD-uri care folosesc de asemenea brandul „Top Gear”.

Sursă: Mediafax

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase