Home » D:News » Test drive cu autobuzul care merge cu balegă de vacă. Este atât de rapid încât a bătut recordul de viteză în Marea Britanie – VIDEO

Test drive cu autobuzul care merge cu balegă de vacă. Este atât de rapid încât a bătut recordul de viteză în Marea Britanie – VIDEO

Test drive cu autobuzul care merge cu balegă de vacă. Este atât de rapid încât a bătut recordul de viteză în Marea Britanie – VIDEO
Publicat: 25.05.2015
Britanicii au un autobuz care funcţionează cu un combustibil mai mult decât neobişnuit, respectiv cu bălegar de bovine. La test drive acesta a reuşit să depăşească recordul de viteză al unui autobuz din serviciul public atingând 123,5 km/h.

Autobuzul neobişnuit este operat de compania de transport britanică Reading Buses şi funcţionează cu biogaz. Combustibilul este produs în momentul în care bacterii digeră bălegarul de vacă în interiorul unui bioreactor. Gazul este captat, lichefiat şi depozitat în şapte rezervoare care au fost instalate în acoperişul autobuzului.

Test drive-ul a fost unul zgomotos, în principal pentru că autobuzul nu are o formă aerodinamică ce se pretează vitezei la care circula. În mod regulamentar acesta ar trebui să nu depăşească viteza de 90 de km/h.

Sursă: YouTube

Întreaga demonstraţie a fost organizată pentru a scoate în evidenţă avantajele unui vehicul care funcţionează pe baza unui combustibil produs din bălegar. Biogazul este mai prietenos cu mediul înconjurător decât petrolul sau gazul natural pentru că în acest fel reciclezi ceva ce în mod normal ar fi eliberat în atmosferă ca o formă mai puternică de gaz cu efect de seră decât dioxidul de carbon.

În Marea Britanie există şi un autobuz care funcţionează cu un combustibil produs de pe urma excrementelor umane şi a deşeurilor alimentare. Acesta transportă în fiecare lună 10.000 de pasageri de-a lungul unei linii de aeroport.

Sursă: Science Alert

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase