Home » D:News » Când vor putea merge clujenii la primul teatru în aer liber realizat din 90.000 de PET-uri

Când vor putea merge clujenii la primul teatru în aer liber realizat din 90.000 de PET-uri

Publicat: 26.05.2015
Când vor putea merge clujenii la primul teatru în aer liber realizat din 90.000 de PET-uri
Lansarea primului teatru în aer liber din Cluj-Napoca, numit "Scena Verde”, realizat din aproape 90.000 de PET-uri, unde urma să aibă loc marţi seară un concert al Orchestrei Simfonice Philharmonia Napocensis, a fost amânată pentru sâmbătă, din cauza vremii nefavorabile.

Paula Tripon, organizator al proiectului „Scena Verde”, a declarat luni că, potrivit prognozei meteo, pentru marţi seară este anunţată o furtună cu descărcări electrice, iar muzicienii nu îşi pot amplasa instrumentele.

„Lansarea primului teatru în aer liber din Cluj-Napoca, «Scena Verde», eveniment programat marţi seara pe Lacul Gheorgheni, a fost amânată pe sâmbătă seară din cauza condiţiilor meteo nefavorabile. Potrivit prognozei, se anunţă furtună cu descărcări electrice, iar membrii orchestrei care urma să susţină un concert nu îşi pot scoate instrumentele. «Scena Verde» este o scenă flotantă în aer liber, cu o suprafaţă de 180 metri pătraţi, realizată din aproape 90.000 de PET-uri de 1,5 litri şi 2,5 litri, colectate din municipiul Cluj-Napoca”, a spus Tripon.

Concertul, organizat de Societatea Culturală Filarmonia, va fi susţinut de Orchestra Simfonică Philharmonia Napocensis şi de soprana Ştefania Barz, tenorul Marius Budoiu, mezzosoprana Iulia Merca, basul Kopeczi Sandor, dirijori fiind Petre Sbârcea şi Dalma Kovacs.

Teatrul în aer liber ar urma să funcţioneze doar pe perioada verii.

Sursă: Mediafax

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase