Home » D:News » Unde mergi în Bucureşti dacă vrei să vezi fluturi tropicali vii – GALERIE FOTO

Unde mergi în Bucureşti dacă vrei să vezi fluturi tropicali vii – GALERIE FOTO

Publicat: 19.06.2015
Fluturii au aprins imaginaţia oamenilor încă din cele mai vechi timpuri.

De cele mai multe ori ei sunt percepuţi atât ca simboluri cvasi-universale ale frumuseţii delicate şi efemere, cât şi ca exemple extreme ale transformărilor surprinzătoare pe care le poate suferi o fiinţă vie în cursul existenţei sale.

FOTO: Silviu Matei/Mediafax Foto    FOTO: Silviu Matei/Mediafax Foto

Apariţia unui fluture într-o pajişte naturală sau pe o cărare din pădure impresionează deopotrivă prin bogaţia şi diversitatea culorilor de pe aripi, dar şi prin mişcările surprinzător de delicate şi in acelaşi timp hotărâte cu care se desfăşoară zborul acestor insecte fascinante.

FOTO: Muzeul Naţional de Istorie Naturală Grigore Antipa    FOTO: Muzeul Naţional de Istorie Naturală Grigore Antipa

Expoziţia de fluturi tropicali vii oferită de Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa” ne îndeamnă să cunoaştem o mică parte din lumea extrem de diversă a acestor insecte.

FOTO: Diana Zaharia/Mediafax Foto    FOTO: Diana Zaharia/Mediafax Foto

Sunt prezentate specii larg răspândite în unele regiuni tropicale din America, Africa şi Asia, ce pot fi observate în mediul lor natural doar la mari distanţe geografice de ţara noastră. Vom putea observa îndeaproape un grup de animale cu un mod de viaţă fascinant şi, în acelaşi timp, vom admira bogăţia de culori şi forme atât de des întâlnită la fluturii din zonele tropicale.

FOTO: Silviu Matei/Mediafax Foto    FOTO: Silviu Matei/Mediafax Foto

Expoziţia poate fi vizitată de marţi până duminică, între orele 10:00 şi 18:30 (ultimul vizitator poate intra la ora 18:00). Preţul unui bilet este de 12 lei. Pensionarii, studenţii, elevii şi copiii peste trei ani beneficiază de o reducere de 2 lei.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase