Home » D:News » Cu toţii am fost femei la început, chiar şi bărbaţii. Cum este posibil? – VIDEO

Cu toţii am fost femei la început, chiar şi bărbaţii. Cum este posibil? – VIDEO

Cu toţii am fost femei la început, chiar şi bărbaţii. Cum este posibil? – VIDEO
Publicat: 19.06.2015
Cu toţii ne-am început viaţa ca femei, din punct de vedere fizic şi fenotopic, chiar şi bărbaţii. Cum este posibil aşa ceva?

Ştim că atunci când un bărbat şi o femeie fac un bebeluş fiecare furnizează 23 de cromozomi. O pereche de cromozomi ajută la determinarea sexului copilului.

Doi cromozomi X şi embrionul se va trasforma într-o fetiţă. Un cromozom X de la mamă şi un cromozom Y de la tală va duce la apariţia unui băieţel. Cromozomul Y nu începe să acţioneze însă imediat.

În primele 5-6 săptămâni ale dezvoltării embrionului este funcţional doar cromozomul X şi bebeluşii de sex feminin ajung să se dezvolte în continuare sub influenţa acestuia.

Atunci când vine vorba de bebeluşii de sex masculin, după 5-6 săptămâni de sarcină gena numită SRY se activează în cazul cromozomului Y şi inhibă anumite trasături furnizate de cromozomul X. Aşa apar trăsăturile fiziologice tipic masculine, precum testiculele şi penisul.

Sursă: YouTube

Sfârcurile se formează înainte de activarea genei SRY, în primele şase săptămâni de viaţă, deci indiferent de sex copilul le va avea chiar dacă doar femeile vor avea sâni.

Sursă: Science Alert

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase