Home » D:News » Alertă în SUA! Peste 31 de persoane au fost diagnosticate cu o boală gravă care se răspândeşte prin apă

Alertă în SUA! Peste 31 de persoane au fost diagnosticate cu o boală gravă care se răspândeşte prin apă

Publicat: 01.08.2015
Alertă în SUA! Peste 31 de persoane au fost diagnosticate cu o boală gravă care se răspândeşte prin apă
Două persoane au murit într-un focar de legioneloză la New York, unde au fost raportate 31 de cazuri, începând de la jumătatea lui iunie, în South Bronx, a anunţat joi Departamentul pentru Sănătate şi Igienă Mentală al oraşului.

 „Efectuăm o anchetă rapidă pentru a determina sursa focarului şi a preveni apariţia unor noi cazuri. Îndemn toate persoanele care prezintă simptome să solicite asistenţă medicală imediat”, a declarat doctorul Mary Bassett, comisar la Departamentul Sănătăţii din New York.

Legioneloza este o infecţie bacteriană la nivelul căilor respiratorii care se răspândeşte de obicei prin vapori care provin de la o sursă de apă, ca de exemplu un turn de apă, aer condiţionat sau duşuri. Boala nu este transmisibilă direct de la o persoană la alta, iar principalele simptome sunt febra, o senzaţie de frig şi tusea. Cele mai multe persoane se vindecă, însă între 5 şi 30% dintre persoanele care se îmbolnăvesc mor, potrivit Centrelor americane pentru Controlul Bolilor (CDC).

Ancheta Departamentului include şi testarea apei la potenţiale surse din zonă.

Două persoane au murit în 2012, la Chicago, într-un focar de legioneloză, într-un hotel.

În Statele Unite sunt spitalizate anual cu legioneloză între 8.000 şi 18.000 de persoane.

Boala a primit numele pe care-l poartă în urme unei epidemii care a avut loc la Philadelphia în 1976, deoarece a afectat în principal participanţi la o convenţie a Legiunii Americane.

Sursă: Mediafax

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase