Home » D:News » Arheologii spun că au descoperit o cameră ascunsă în camera funerară a faraonului Tutankhamon în care s-ar afla rămăşiţele mamei sale, regina Nefertiti

Arheologii spun că au descoperit o cameră ascunsă în camera funerară a faraonului Tutankhamon în care s-ar afla rămăşiţele mamei sale, regina Nefertiti

Publicat: 11.08.2015
La aproape 100 de ani de la descoperirea sa, mormântul lui Tutankhamon, băiatul faraon care a condus Egiptul antic, continuă să îi surprindă pe arheologi.

Un cercetător susţine că a descoperit o uşă ”fantomă”, ascunsă la vedere, pe peretele camerei funerare, care ar duce la mormântul celei despre care se crede că ar fi fost mama sa, regina Nefertiti.

FOTO: Wikipedia    FOTO: Wikipedia

Renumită pentru frumuseţea ei ieşită din comun, mormântul lui Nefertiti, supranumită ”doamna celor două ţări”, a rămas pierdut, de la moartea sa subită, în 1340 î.e.n.

Teoria îi aparţine arheologului englez Nicholas Reeves, de la Universitatea din Arizona. După ce a analizat imagini scanate la o rezoluţie foarte înaltă cu camera funerară a faraonului Tutankhamon din Valea Regilor, Reeves a descoperit ceea ce pare a fi o cale ascunsă.

FOTO: Daily Mail    FOTO: Daily Mail

El crede că una este un spaţiu de depozitare, în timp ce a doua, situată la nord de mormântul lui Tutankhamon, conţine ”râmăşiţele neatinse ale proprietarului iniţial al mormântului – Nefertiti”.

FOTO: Daily Mail    FOTO: Daily Mail

Dimensiunea foarte mică a camerei funerare în care a fost descoperit Tutankhamon i-a uimit întotdeauna pe experţi, având în vedere poziţia pe care regele copil l-a ocupat în istoria Egiptului. Teoria lui Reeves sugerează că acesta a fost construit ca o adiţie la mormântul mamei sale.

Calea de acces către mormântul lui Nefertiti este decorată cu picturi ale unor scene religioase.

Sursă: Daily Mail

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase