Prima pagină D:News

NASA a dat publicităţii imagini care înfăţişează un munte strălucitor pe Ceres - FOTO, VIDEO

Redactia Descopera.ro | 08.27.2015 | ● Vizualizări: 4415
Ceres (Foto: Arhiva Mediafax Foto)     nasa, ceres, sonda dawn + zoom
Galerie foto (4)

NASA a dat publicităţii imagini cu o formaţiune muntoasă de pe planeta pitică Ceres, cel mai mare corp ceresc aflat în centura de asteroizi aflată între Marte şi Jupiter.

Muntele a fost denumit "Muntele Singuratic", întrucât, potrivit declaraţiilor cercetătorilor NASA, citaţi de space.com, el nu face parte din niciun lanţ muntos vizibil.

Fotografiile au fost realizate de sonda spaţială Dawn, care se află pe orbita planetei de pe 6 martie.Muntele surprins de Dawn, cu o altitudine de 6.437 de metri, e doar una dintre imaginile care aprind imaginaţia internauţilor. Alte imagini de pe Ceres înfăţişează cratere şi diverse puncte excepţional de strălucitoare, a căror existenţă nu a putut fi explicată deocamdată de oamenii de ştiinţă.

Dawn va avea sarcina de a oferi o hartă a planetei Ceres în următoarele şase luni, a declarat un oficial NASA pentru space.com. De asemenea, Dawn va mai colecta date despre câmpul gravitaţional al micii planete, care îi vor permite să se plaseze pe o orbită mai joasă, în luna octombrie a acestui an.

Citeşte aici continuarea şi vezi mai multe imagini!