Home » D:News » IMAGINI spectaculoase furnizate de NASA. Este cel mai mare satelit al acestei planete – VIDEO

IMAGINI spectaculoase furnizate de NASA. Este cel mai mare satelit al acestei planete – VIDEO

Publicat: 02.10.2015
Imagini spectaculoase cu cel mai mare satelit al planetei pitice Pluto, Charon, surprinse de sonda spaţială New Horizons, au fost publicate joi de NASA.

Este vorba despre cele mai detaliate fotografii de până acum ale lui Charon, care are jumătate din dimensiunea lui Pluto, fiind astfel cel mai mare satelit – în relaţie cu planeta pe care o orbitează – din sistemul solar. 

Deşi oamenii de ştiinţă se aşteaptau la un corp ceresc nu foarte spectaculos, Charon se dovedeşte surprinzător. Fotografiile arată un peisaj variat, cu munţi, canioane, câmpii şi un pol nord roşiatic.  

Sonda New Horizons va continua să transmită date şi imagini pe Terra până la sfârşitul anului 2016. 

Sonda New Horizons, lansată de NASA în 2006, este destinată cercetării planetei pitice Pluto, dar şi corpurilor spaţiale din Centura Kuiper, într-o misiune fără precedent.

„Întâlnirea” dintre New Horizons şi Pluto a completat misiunea de explorare a celor „nouă planete clasice” din Sistemul Solar: odată cu survolarea lui Pluto, toate cele nouă corpuri cereşti vor fi fost explorate cel puţin o dată de o sondă spaţială.

De la trecerea sondei Voyager 2 pe lângă Neptun la sfârşitul anilor 1980, nicio planetă (clasică, pitică) nu a fost explorată de la o distanţă atât de mică, aşa cum o face sonda New Horizons.

Citeşte aici continuarea!

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase