Home » D:News » Patru motive demonstrate ştiinţific pentru care poţi fi atras de cineva

Patru motive demonstrate ştiinţific pentru care poţi fi atras de cineva

Patru motive demonstrate ştiinţific pentru care poţi fi atras de cineva
Publicat: 05.10.2015
Oameni de ştiinţă din întreaga lume analizează caracteristicile relaţiilor, iar în ceea ce priveşte atracţia au ajuns la concluzii interesante şi surprinzătoare.

Ştiaţi de exemplu că bărbaţii care au un fiu foarte frumos par mult mai atrăgători pentru femei decât cei cu copii urâţi? Portalul ozy.com a prezentat patru motive ştiinţifice pentru care poţi fi atras de cineva.

Femeile cu şolduri mari sunt mai atrăgătoare

Un profesor de la Universitatea din Leeds a ajuns la o concluzie în cadrul unui studiu despre femei: femeile cu solduri mai generoase au mai mulţi parteneri sexuali comparativ cu celelalte. Acesta a ajuns la o asemenea concluzie după ce a măsurat lăţimea şoldurilor într-un grup de femei din Leeds şi a combinat informaţiile obţinute cu date despre relaţiile lor. Profesorul a descoperit că femeile cu şolduri mai înguste au avut relaţii sexuale doar atunci când au fost implicate în relaţii, în timp ce femeile cu şolduri mai generoase au avut mai mulţi parteneri.

Bărbaţii cu fii frumoşi sunt consideraţi mai atractivi

Un biolog de la Universitatea Trnava din Slovacia a realizat recent un studiu unde se arată că bărbaţii care au fii frumoşi tind să pară mai atractivi pentru femei. Se pare că modul în care percepem atractivitatea unui partener, chiar şi după naşterea unui copil, poate influenţa orice, de la dacă vom sta împreună, vom avea o aventura, sau chiar câţi copii vom avea în viitor cu acel partener. Studiul a cerut unui număr de 260 de voluntari de sex feminin să evalueze atractivitatea unui grup de bărbaţi, alături de fotografii ale unor presupuşi băieţi ai acestora, sau fii vitregi. În realitate, între bărbaţii şi băieţii din fotografii prezentaţi drept copii ai lor nu era nici o legătură de rudenie.

Cercetătorii au explicat că atunci când un bărbat a fost plasat lângă ceea ce participanţii la studiu au crezut era fiul său frumos, atractivitatea sa a avut tendinţa să crească, efectul fiind chiar mai pronunţat în rândul bărbaţilor neatractivi. Efectul a dispărut însă atunci când copilul a fost prezentat drept fiu vitreg al bărbatului.

Femeile iubesc bărbaţii care se poartă frumos cu copiii surorilor lor

Se pare că femeile îşi doresc parteneri care se poartă frumos cu copiii, potrivit unui studiu din 2014. Nicolas Gueguen, un profesor de psihologie socială şi cognitivă la University of South Brittany, a realizat studiul său prin crearea unei situaţii în care un voluntar de sex masculin a acţionat ca fratele drăguţ şi devotat al unei femei cu un copil. Gueguen a constatat că, în medie, femeile au fost mult mai dornice să-şi dea numerele lor de telefon în cazul în care voluntarul masculin se purta cu afecţiune cu copilul.

Femeile sunt mult mai directe atunci când flirtează

Un studiu recent a constatat că doar 18 la sută dintre femei au cunoscut un bărbat după ce au flirtat cu el. Jeffrey Hall, cercetător şi profesor asociat la Universitatea din Kansas, spune că femeile sunt mai transparente atunci când vor să arate că sunt interesate de cineva.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase