Home » D:News » Acest elveţian este considerat pe bună dreptate regele bostanilor

Acest elveţian este considerat pe bună dreptate regele bostanilor

Acest elveţian este considerat pe bună dreptate regele bostanilor
Publicat: 10.10.2015

Elveţianul Beni Merier poate fi considerat pe bună dreptate regele bostanilor: el a câştigat, a şasea oară, concursul organizat în Elveţia pentru desemnarea celui mai mare dovleac recoltat, cu unul de circa 750 de kilograme, relatează luni 7sur7.be.

Legumicultorul din Pfungen nu a reuşit totuşi să îşi depăşească propriul record mondial, stabilit anul trecut în Germania cu un exemplar de 1.054 de kilograme, potrivit Agerpres. Valul de căldură estivală nu i-a permis dovleacului să atingă asemenea proporţii. Dovlecii au nevoie de multă apă şi se dezvoltă cel mai bine la temperaturi de circa 25 de grade Celsius, a spus Valerie Suter, organizatoarea evenimentului care a avut loc la Jona.

Alte tipuri de legume au profitat însă de căldura excepţională din acest an. Este cazul castraveţilor şi morcovilor lui Jurg Wiesli din Dozwil. Clasat la doilea la categoria dovleci, el a înregistrat trei recorduri în Elveţia: pentru cel mai mare morcov (1,9 kilograme), cel mai mare castravete (7,6 kilograme) şi cel mai mare Field Pumpkin (31,7 kilograme), soi de dovleac destinat consumului. Tot Jurg Wiesli a depăşit recordul european la cea mai mare floare a soarelui, cu o „pălărie” de 66 centimetri diametru, încheie 7sur7.be.

Tags:
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase