Home » D:News » Pastila care ar putea înlocui exerciţiile fizice

Pastila care ar putea înlocui exerciţiile fizice

Pastila care ar putea înlocui exerciţiile fizice
Publicat: 08.10.2015
O siluetă de invidiat fără transpiraţie în sala de sport este un vis care ar putea deveni realitate, dacă se iau în considerare concluziile unui studiu publicat în revista 'Cell Metabolism', relatează marţi 20minutes.fr.

Cercetători de la universităţi din Sydney şi Copenhaga au stabilit o cartografie a reacţiilor interne ale corpului uman (concentrându-se pe schimbările ţesuturilor musculare scheletice) care au loc când se practică o activitate fizică. Au fost inventariate aproape 1.000 de schimbări moleculare.

„Am realizat o schiţă a acestei activităţi, care va pune bazele unor tratamente viitoare, scopul final fiind reproducerea efectelor exerciţiului fizic. Ştiam de multă vreme că există multe semnale determinate de mişcare, însă am fost primii care am elaborat această hartă şi acum cunoaştem complexitatea lor”, a afirmat doctorul Nolan Hoffman, cercetător la Universitatea din Sydney şi unul dintre autorii studiului.

Pentru a pune la punct această schemă, cercetătorii au studiat reacţiile corpului uman la fiecare din cei patru pacienţi, după ce aceştia efectuaseră o activitate fizică de zece minute. Oamenii de ştiinţă au realizat şi o biopsie musculară înainte de exerciţiul fizic şi alta la sfârşitul acestuia.

În pofida acestui progres – rezultatul a trei ani de cercetări- care permite o mai bună înţelegere a funcţionării corpului uman, vor mai trece cel puţin zece ani până ce va putea fi produs un medicament cu care ar putea fi trataţi pacienţii diabetici sau obezi.

Sursa: 20 Minutes

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase