Home » D:News » Experienţa pe care o musulmană britanică a avut-o în cadrul reţelei teroriste Stat Islamic: „Femeile de acolo au o mentalitate de tip gangster” – VIDEO

Experienţa pe care o musulmană britanică a avut-o în cadrul reţelei teroriste Stat Islamic: „Femeile de acolo au o mentalitate de tip gangster” – VIDEO

Publicat: 17.10.2015
O musulmană britanică a povestit experienţa pe care a avut-o în Siria, unde a mers după soţul ei împreună cu cei cinci copii, explicând că a fugit din reţeaua teroristă Stat Islamic pentru că nu îi plăcea "mentalitatea de gangster" a adeptelor organizaţiei fundamentaliste, scrie The Guardian.

Shukee Begum a decis să plece din Manchester în Siria, împreună cu cei cinci copii, pentru a-şi găsi soţul, Jamal al-Harith, un fost deţinut de la Guantanamo Bay care a părăsit Marea Britanie acum 18 luni pentru a deveni membru al organizaţiei teroriste Stat Islamic. Dar, la câteva luni după ce şi-a găsit soţul, Shukee Begum şi-a luat copiii, care au vârste cuprinse între 11 luni şi nouă ani, şi au fugit din zonele aflate sub controlul teroriştilor sunniţi.

„Este soţul meu, dar nu prea mai stă cu noi. Nu am mai considerat că acel loc putea fi numit casa mea. Mă gândesc la viitorul copiilor. Mai este oare el parte a viitorului? Oare va reveni?”, a explicat ea.

Femeia a povestit cum era viaţa adepţilor reţelei teroriste Stat Islamic. „Sunt sute de familii care trăiesc într-o hală, împărţind o baie sau două. Copiii se îmbolnăvesc, plâng. Femeile de acolo au o mentalitate de tip gangster, vorbeau despre violenţe, despre război, despre crime. Stau tot timpul împreună, vizionează videoclipuri ale grupului Stat Islamic. Nu era chiar ce îmi place mie”, a subliniat Shukee Begum.

Begum a dezertat din reţeaua teroristă Stat Islamic, dar apoi a fost capturată de traficanţi de persoane, în nordul Siriei.

Femeia, care are cetăţenie britanică, vrea să revină în Marea Britanie, dar se teme că va fi adusă în faţa justiţiei sub acuzaţia de activităţi teroriste. În prezent, ea şi cei cinci copii locuiesc în Siria.

„Mi-ar plăcea să revin în Marea Britanie”, a declarat femeia de 33 de ani pentru postul Channel 4 News. „Marea Britanie este ţara mea, prietenii mei sunt acolo, familia mea este acolo. Eu consider că ţara mea este acolo”, a declarat Shukee Begum.

Sursa: Mediafax

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase