Home » D:News » Povestea soţilor Colomer, care locuiesc de patru decenii într-un sat abandonat din Spania. „Nu pot s-o las singură. Ce putem face?”

Povestea soţilor Colomer, care locuiesc de patru decenii într-un sat abandonat din Spania. „Nu pot s-o las singură. Ce putem face?”

Publicat: 24.10.2015
În ultimii 45 de ani, Martin şi Sinforosa Colomer au fost singurii locuitori ai satului abandonat La Estrella din Spania, scrie odditycentral.com

Legenda spune că satul La Estrella a fost construit pentru a le găzdui pe amantele bărbaţilor bogaţi din zonă. Potrivit unor surse, în 1883, aproape jumătate din locuitori au fost ucişi de o furtună aprigă, care a distrus cel puţin 17 case.

Biserica satului a rămas însă în picioare şi localnicii au construit un memorial pentru cei dispăruţi. Locul şi-a pierdut însă farmecul de altădată şi sătenii au preferat să-şi abandoneze gospodăriile, plecând în căutarea unei vieţi mai bune.

Povestea lui Martin şi a Sinforosei a început în urmă cu şapte decenii, pe vremea când erau doi tineri care locuiau în La Estrella.

Cuplul Colomer a crescut o întreagă familie în sat, alegând să rămână acolo chiar şi când vecinii au plecat la muncă la oraş. „Aici au locuit circa 150-200 de oameni”, a declarat Martin. „Am avut profesori, un primar, un şerif, un gropar şi un preot. Au dispărut cu toţii în numai doi ani”.

Citeşte continuarea în gandul.info.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase