Home » D:News » RĂZBOIUL din Afganistan, în IMAGINI: Perspectivă asupra vieţii soldaţilor pe câmpul de luptă sau în momente de relaxare – GALERIE FOTO, VIDEO

RĂZBOIUL din Afganistan, în IMAGINI: Perspectivă asupra vieţii soldaţilor pe câmpul de luptă sau în momente de relaxare – GALERIE FOTO, VIDEO

Publicat: 28.10.2015
O colecţie de fotografii impresionante care surprind realitatea militarilor care îşi riscă viaţa pe frontul din Afganistan au fost prezentate miercuri, la The Royal Hospital Chelsea din Londra, în cadrul ceremoniei de premiere pentru Army Photographic Competition, cel mai important concurs de gen.

În această competiţie de prestigiu se întrec anual fotografi amatori şi profesionişti din armată, relatează Daily Mail.

GALERIE FOTO

Fotografiile surprind momente din viaţa soldaţilor, aflaţi fie pe câmpul de luptă, fie în momente de relaxare.

Sergentul britanic Rupert Frere, din cadrul Royal Logistic Corps (RLC), a fost premiat la cinci categorii, inclusiv Best Overall image.

De altfel, imaginea cu soldaţii din Brigada 16 Air Assault care sunt transportaţi în Afganistan cu un Royal Air Force C17, pentru ultima etapă a călătoriei, a făcut înconjurul lumii. Autorul este sergentul Rupert Frere, iar fografia face parte dintr-o serie care i-a adus  premiul pentru categoria Op Herrick Portfolio, categorie care a fost înclusă în competiţie pentru a oferi o perspectivă asupra vieţii în Afganistan.

Fotografii militari sunt parte integrală a Royal Logistic Corps, fiind 36 de fotografi profesionişti care fac parte din brigăzi ale armatei din Marea Britaniei şi Germania, precum şi din Army HQ în Andover.


 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase