Home » D:News » NASA a descoperit o svastică şi o cruce gigant pe un câmp. Ce mai apare în imaginile stranii – FOTO

NASA a descoperit o svastică şi o cruce gigant pe un câmp. Ce mai apare în imaginile stranii – FOTO

Publicat: 04.11.2015
Imaginile din spaţiu surprinse de sateliţii NASA au dezvăluit mai mult de 260 de forme geometrice într-o stepă aridă din nordul Kazahstanului, inclusiv o svastică şi o cruce.
Conform cercetătorilor, aceste modele misterioase au apărut cu aproximativ 8.000 de ani în urmă şi se întind pe o suprafaţă de la 90 la 400 metri.
Cunoscute sub numele de geoglyphs, cercetătorii cred că ar putea dezvălui detalii despre ritualurile antice din zonă, doar că până în prezent progresul în încercarea de a descifra formele a fost destul de lent. NASA a lansat sateliţi pentru a face fotografii clare ale unor forme din Kazahstan. Sateliţii vor fi la o distanţă de 692 km deasupra suprafeţei Pământului.
Aceste forme create din movile de pământ de aproape un metru înălţime şi 9 metri lăţime din Turgai, Kazakhstan, au fost văzute pentru prima dată prin Google Earth, în anul 2007, de economistul kazah Dmitriy Dey.
“Eu nu cred că acestea au avut menirea de a fi vizibile din cer”, a declarant Dmitriy Dey, distrugând teoriile radicale precum că acestea sunt create de extratereştri sau de nazişti.
Acesta este de părerea că unele dintre figuri au fost create de-a lungul liniilor drepte ce au fost folosite ca „observatoare orizontale pentru a urmări mişcările Soarelui în creştere” într-un mod similar cu Stonehenge.
Una dintre cele mai mari figuri este un pătrat format din 101 de movile de pământ, iar colţurile acestuia sunt legate de o cruce diagonală.
O altă structură pare a fi o svastică. Astăzi, simbolul este asociat cu nazismul, dar, de fapt, acesta este un simbol antic folosit mai mult de 3.000 de ani pentru a descrie prosperitatea şi puterea. În cultura Indo-Europeană, spre exemplu, svastica a fost un semn făcut de oameni pentru a le aduce noroc  celor din Hinduism, Budism şi Jainism. Cuvântul, în sine, derivă de la sanscrita “svastika”, ceea ce înseamnă “să fie bine”.
Aceasta nu este cea mai veche svastică găsită. Primul simbol care avea elemente de svastică este o pasăre din fildeş de mamut din aşezarea Mezine în Ucraina, datat la 10.000 î. Hr, în Paleolitic.
După descoperirea din 2007, arheologii de la Universitatea de Stat Kostanay din Kazakhstan şi cei de la Universitatea din Vilnius, Lituania, au utilizat radare pentru a înţelege mai bine structura acestor forme.
Echipa a găsit, în urma săpăturilor, resturi de structuri şi şeminee antice, sugerând existenţa arhaică a locaţiilor folosite pentru ritualuri. Curios este faptul că toate formele sunt făcute din pământ, numai simbolul svasticii era construit prin aranjarea lemnului.
“Începând de astăzi, putem spune doar un singur lucru, aceste geoglyphs au fost construite de oamenii antici. De către cine anume, şi pentru ce, rămâne un mister”, afirmă arheologii de la Universitatea Kostanay, Irina Shevnina şi Andrew Logvin.
NASA a cerut astronauţilor de la Staţia Spaţială Internaţională să facă cât mai multe poze în regiune cu scopul de a descifra geoglyphs-ul. Şi Dmitriy Dey, împreună cu echipa, cercetează şi ei acea regiune, folosind dronele.
Anul trecut, au fost descoperite misterioasele Linii Nazca din Peru, care au apărut pe geoglyphs-ul existent: un câine, colibri, condor şi o maimuţă. Savanţii cred că aceste simboluri ale animalelor au fost lăsate de oamenii antici Nazca între secolele I şi VI. O structură de piatră în formă de animal, care poate precede Linii Nazca din Peru, a fost descoperită în Rusia, în apropierea lacului Zjuratkul, din Munţii Ural, Nordul Kazakhstanului.
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase