Home » D:News » Ţările unde se consumă cele mai multe calorii pe cap de locuitor

Ţările unde se consumă cele mai multe calorii pe cap de locuitor

Publicat: 12.11.2015
Circa 600 de milioane de oameni din întreaga lume suferă de obezitate, în acelaşi timp 805 milioane sunt la un nivel de subnutriţie cronică. Obezitatea pare a fi o problemă mai gravă pentru ţările vestice, deşi această problemă devine o preocupare şi pentru ţările asiatice.
Un bărbat, în medie, are nevoie zilnic de 2.500 de calorii, iar o femeie de 2.000 de calorii. Multe persoane din ţările vestice depăşesc, însă, cu mult acest prag.  Aceste informaţii ne duc la ideea că obezitatea a atins nivelul de epidemie în multe ţări.
 
Potrivit ultimului raport al Organizaţiei pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare (OECD), Austria este poziţionată în fruntea listei – în medie, o persoană consumă aici 3.769 de calorii în fiecare zi. Acesta a fost urmată îndeaproape de Statele Unite ale Americii, Turcia şi Belgia.
 

Potrivit OECD, creşterea numărului de calorii consumate zilnic, între anii 1961 şi 2011, demonstrează cum modelele noastre alimentare  s-au dezvoltat. 

Raportul, numit Health at a Glance 2015, a relevat tendinţele globale de sănătate, dietă şi ingrijire medicală din anumite ţări.

 
Este de menţionat faptul că numai ţările membre ale OCDE au fost incluse în acest studiu, astfel încât România, unele ţări din Asia şi  America de Sud nu sunt reprezentate în acest raport.
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase