Home » D:News » De câte ori trebuie să faci sex ca să fii fericit? Rezultatul surprinzător al unui studiu efectuat pe 30.000 de oameni timp de 40 de ani

De câte ori trebuie să faci sex ca să fii fericit? Rezultatul surprinzător al unui studiu efectuat pe 30.000 de oameni timp de 40 de ani

Publicat: 20.11.2015

Sexul o dată pe săptămână este suficient să aducă fericire în cuplu, dacă dăm crezare ultimului studiu efectuat de cercetători americani.

„Deşi sexul mai frecvent este asociat cu o mai mare fericire, acest lucru nu aduce satisfacţie dacă are o frecvenţă mai mare de o dată pe săptămână. Descoperirile noastre sugerează că este important să menţi o conexiune intimă cu partenerul, dar nu trebuie să faci sex în fiecare zi, atâta timp cât se menţine această legătură”, a afirmat Amy Muise, psiholog şi post-doctorand la universitatea Toronto-Mississauga.

Aceasta şi colegii ei au analizat datele unor studii efectuate timp de 40 de ani şi la care au participat peste 30 000 de americani, cu vârste de peste 30 de ani, şi a demontat mitul conform căruia cei care fac sex frecvent sunt mai fericiţi decât cei care fac sex doar o dată pe săptămână.

Potrivit lui Amy Muise, corpurile noastre nu sunt construite astfel încât să facem sex des şi, în plus, e mai probabil să ne plictisim de partener dacă întreţinem raporturi sexuale foarte des cu el.

Mitul conform căruia sexul este important pentru bărbaţi este doar un mit, la fel şi cel legat de vârsta şi de vechimea relaţiei, deoarece „femeile, dar şi bărbaţi, la fel ca oamenii mai în vârstă, dar şi cei tineri, preferă în mod egal sexul”.

Cercetarea mai arată că o viaţă sexuală împlinită face oamenii mai fericiţi decât un salariu mare.

Studiul a fost publicat în jurnalul Society for Personality and Psychology.

Sursa: Science Daily

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase