Home » D:News » ”Îi vom plăti în cărbune”. Recompensa inedită pe care o oferă un guvernator rus localnicilor lui. Ce trebuie să facă ei în schimb?

”Îi vom plăti în cărbune”. Recompensa inedită pe care o oferă un guvernator rus localnicilor lui. Ce trebuie să facă ei în schimb?

”Îi vom plăti în cărbune”. Recompensa inedită pe care o oferă un guvernator rus localnicilor lui. Ce trebuie să facă ei în schimb?
Publicat: 23.11.2015
Guvernatorul unei regiuni din Rusia a propus o recompensă neobişnuită pentru a-i convinge pe locuitori să scape de kilogramele în plus: mai multe tone de cărbune, relatează AFP.

Aman Touleev, guvernator al regiunii siberiene Kemerovo, cunoscută pentru numeroasele sale mine de cărbune, a declarat că s-a inspirat dintr-o iniţiativă similară propusă în Dubai, unde autorităţile au oferit locuitorilor aur în schimbul pierderii excesului de kilograme.

„Îi vom plăti în cărbune pe cei care pierd surplusul de kilograme”, a declarat agenţiei Ria Novosti guvernatorul Touleev. „Şi vom oferi, nu câteva grame, ci tone pentru că este mai economic pentru buget”, a spus el.

Rusia este unul dintre cei mai mari exportatori de cărbune din lume, majoritatea provenit din bazinul minier Kouzbas din Siberia, potrivit Agerpres. Este însă şi a doua ţară, după Lituania, din fosta URSS care se confruntă cu probleme supraponderale în rândul locuitorilor, potrivit OMS.

Guvernatorul se gândeşte să organizeze un program de reality show, difuzat de o televiziune locală, în care concurenţii să fie recompensaţi în tone de cărbune.

Aman Touleev a încercat deja să preîntâmpine excesul de greutate împărţind copiiilor, la începutul anului, 5.000 de biciclete.

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase