Home » D:News » Metoda neaşteptată aleasă de belgieni pentru a răspunde ameninţărilor teroriste din ultima perioadă

Metoda neaşteptată aleasă de belgieni pentru a răspunde ameninţărilor teroriste din ultima perioadă

Metoda neaşteptată aleasă de belgieni pentru a răspunde ameninţărilor teroriste din ultima perioadă
Publicat: 24.11.2015
Pentru a fi solidari, internauţii folosesc hashtag-ul #BrusselsLockdown.

Oraşul Bruxelles se află pentru a treia zi în stare de alertă maximă, datorită atacurilor teroriste ce pot izbucni în orice moment în capitala belgiană. Până în momentul de faţă, autorităţile au reţinut 16 suspecţi, capturaţi într-un raid organizat ieri-noapte. Cu toate acestea, coordonatorul atacurilor de la Paris, Salah Abdeslam, nu a fost găsit.

Poliţia belgiană a îndemnat utilizatorii reţelelor de socializare să nu discute despre operaţiunile pe care aceasta urma să le desfăşoare, deoarece exista riscul ca informaţiile să ajungă la cei suspectaţi de acţiuni teroriste. Din fericire, planul poliţiştilor a dat roade: internauţii nu au postat fotografii din timpul operaţiunilor, ci poze cu pisicile proprii, însoţite de hashtag-ul #BrusselsLockdown. Se presupune că cel utilizatorul care a lansat acest trend este cameramanul olandez Hugo Janssen. Acesta a postat zilele trecute o poză cu pisica sa, Mozart.

Autorităţile belgiene le mulţumeşte internauţilor pentru cooperare şi speră că vor putea colabora şi în continuare. Cu toate acestea, oraşul Bruxelles rămâne în stare de alertă maximă, atât instituţiile publice cât şi mijloacele de transport în comun încetându-şi activitatea.

 

Sursa: The Verge

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase