Home » D:News » Există heterosexualitate la femei? Rezultatul neaşteptat al unui studiu efectuat de o canadiancă

Există heterosexualitate la femei? Rezultatul neaşteptat al unui studiu efectuat de o canadiancă

Publicat: 05.12.2015
Cercetarile despre orientarea sexuală a femeilor şi a modelelor de răspuns sexual au fost concentrate anterior spre organele genitale feminine şi excitarea lor în raport cu identitatea sa sexuală: heterosexuală, bisexuală sau lesbiană.
Printre femei există o diversitate semnificativă în rândul atracţiilor sexuale pentru alte femei sau bărbaţi, indiferent de identitatea sexuală a acestora. De exemplu, o minoritate semnificativă de femei heterosexuale (20 %) manifestă o atracţie pentru femei, potrivit unor studii realizate de Meredith Chivers de la Queen’s University, Canada.
 
 
În primul studiu, femeile au vizionat clipuri video scurte, iar în al doilea studiu, au ascultat istorii despre interacţiunea sexuală cu o femeie sau cu un bărbat. Răspunsul genital a fost măsurat cu un Photoplethysmograph vaginal (un dispozitiv ce luminează albia capilară a peretelui vaginal), dar şi prin rapoartele participanţilor despre propria excitare sexuală. 
 
În ambele studii, cercetătorul Meredith Chivers a demonstrat că numai femeile heterosexuale, care au fost atrase exclusiv de bărbaţi, au arătat răspunsuri genitale similare pentru ambii stimuli, atât feminini cât şi masculini. Femeile heterosexuale care au raportat că au unele atracţii pentru femei au prezentat un model diferit de răspuns: răspunsurile lor genitale au fost mai mari la stimulii de sex feminin, similar cu alte diversităţi sexuale feminine. 
 
„Ambele femei androfile (femei atrase de bărbaţi) – exclusiv androfilă şi predominant androfilă- au arătat modele de răspuns sexuale diferite de rapoartele lor despre propria excitare. Femeile diverse-sexual au arătat răspunsuri similare la analiza genitală de excitare, raportul personal de excitare şi raportul personal de atracţie. Per ansamblu, această cercetare ilustrează relaţia complexă dintre identitate sexuală, atracţia sexuală, excitaţia sexuală şi raspunsurile genitale la stimulii sexuali”, afirmă cercetătorul Meredith Chivers.
 
 
Recent, aceste rezultate au fost interpretate greşit de către unii cerectători, lansând ideea că la femei nu există heterosexualitate deoarece femeile heterosexuale arată răspunsuri sexuale la stimulii de sex feminin.
 
Studiul actual subliniază modul în care aceasta interpretare este incorectă. Identitatea sexuală feminină, atracţiile şi modele de răspuns sexual la femei nu sunt interschimbabile, astfel încât dorinţele şi atracţiile sexuale ale femeii nu se pot deduce din modelul ei de răspuns sexual.
 
„În schimb, această cercetare oferă o oportunitate pentru a înţelege modul în care răspunsul sexual la femei relaţionează cu experienţa şi dorinţa ei de atracţie sexuală”, afirmă doctorul Chivers.
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase