Home » D:News » Pericolul din periuţele noastre de dinţi. De ce nu este bine totuşi să le ţii în carcasă

Pericolul din periuţele noastre de dinţi. De ce nu este bine totuşi să le ţii în carcasă

Pericolul din periuţele noastre de dinţi. De ce nu este bine totuşi să le ţii în carcasă
Publicat: 09.12.2016
Posibilitatea apare în cazul în care două sau mai multe persoane folosesc aceeaşi baie.

Periuţele noastre de dinţi nu sunt atât de curate pe cât am putea crede. Există posibilitatea ca acestea să conţină urme de materii fecale, mai ales în cazul în care împărţim aceeaşi baie cu o altă persoană. Infestarea periuţelor poate avea efecte negative importante pentru sănătatea noastră orală.

Studiul a fost realizat de cercetători ai Universităţii din Quinnipac, SUA. Aceştia au întreprins un sondaj în rândul studenţilor din cadrul acestei instituţii de învăţământ. Subiecţii au fost aleşi pentru faptul că locuiesc într-un campus universitar, unde există spaţii sanitare comune.

Pentru a realiza studiul, specialiştii au recoltat periuţele de dinţi ale fiecărui student. Obiectele au fost observate la microscop, iar rezultatele obţinute sunt de-a dreptul înfricoşătoare: 60% dintre periuţe erau contaminate cu materii fecale. „Problema principală nu este infestarea cu bacteriile care trăiesc în mod normal în organismul nostru, ci infestarea cu bacteriile, paraziţii şi viruşii ce nu se găsesc în flora noastră intestinală”, a declarat coordonatorul acestei cercetări, Lauren Aber.

Se pare că orice metodă pe care o folosim pentru a ne menţine periuţele curate nu ajută cu nimic. Mai mult decât atât, este indicat să evităm depozitarea periuţilor în carcase de protecţie, pentru că, astfel, bacteriile găsesc un mediu propice dezvoltării lor ulterioare.

Sursa: natureworldreport.com

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase